Naslovnica Novosti BYD osigurao novu veliku narudžbu za Nobinu

BYD osigurao novu veliku narudžbu za Nobinu

681
0
PODIJELI

BYD, vodeći svjetski proizvođač energetskih vozila, nedavno je dobio još jednu značajnu narudžbu od Nobine u Finskoj za ukupno 30 čisto električnih autobusa. Nobina je najveći operater javnog prevoza u nordijskoj regiji, a ovo je treća značajna narudžba iz Finske za BYD eBuseve bez emisija. Najnovija narudžba od Nobine ravnomjerno je podijeljena između dvije varijante iz asortimana BYD eBuseva. Sastoji se od 15 vozila dužine 13 metara i još 15 vozila dužine 15 metara, a obje varijante imaju ​​niski ulaz. Ova narudžba je došla ubrzo nakon narudžbe od 70 vozila koju je prošle godine dala Nobina Finland. Nova vozila su planirana za isporuku u Helsinki krajem 2022. godine.

BYD je globalno poznat po svojim pionirskim inovacijama u vodećoj svjetskoj tehnologiji i integriranim ekološkim rješenjima. BYD je posvećen proaktivnoj saradnji kako bi pomogao partnerima istomišljenika da usvoje rješenja eMobility za smanjenje utjecaja javnih putovanja na okoliš. Više od 600 BYD eBuseva je sada u upotrebi ili naručeno širom Skandinavije, zajedno pokrivajući 40 miliona kilometara, smanjujući emisiju CO2 za preko 44.000 tona.

Petri Auno, izvršni direktor Nobine u Finskoj, rekao je: “Nobina je posvećena održivom transportu. Zajedno sa našim putnicima i klijentima, imamo jedinstvenu mogućnost da napravimo razliku. BYD električni autobusi će početi sa radom iz našeg najvećeg depoa u Espoou početkom sljedeće godine i nastaviti ćemo da popunjavamo našu flotu čistim rješenjima bez emisija koja su ljubazna prema okolišu. Zajedno sa BYD-om održavamo društvo u pokretu svaki dan, na održiv način.”

Isbrand Ho, generalni direktor poslovnog centra za komercijalna vozila u BYD Europe, izjavio je: “BYD ima dugu i čvrstu saradnju s Nobinom i drago nam je što smo primili ovu treću značajnu narudžbu za naše čisto električne autobuse za Finsku. Naši sigurni eBusevi koji ne zagađuju okoliš također su dizajnirani da putnički doživljaj učine ugodnim i praktičnim za moderna putovanja, tako da javni prevoz, posebno u gradovima, postaje još privlačniji. BYD-ova ekološka uvjerenja i osnovne vrijednosti za održivost savršeno su usklađene s Nobinom vizijom. Ovo nam omogućava da efektivno podržimo Nobinu, i cijeli nordijski region, u brzom prelasku na transport bez emisija. Pozdravljamo Nobinu, Finsku i cijelu Skandinaviju za njenu posvećenost održivoj, ekološki prihvatljivoj ekonomiji.”