Naslovnica Novosti Irizar isporučio 31 autobus na Kipar

Irizar isporučio 31 autobus na Kipar

400
0
PODIJELI

Po prvi put, Irizar je prešao na usluge javnog prevoza srednje udaljenosti na Kipru sklapanjem ugovora za isporuku 31 autobusa i to modela i4 i i3 u regionu Paralimni, Agia Napa i okolnim područjima. Ugovor potpisan sa prevoznikom OSEA, koji je nakon 10 godina ponovo uspješan ponuđač za rad ovih linija, uključuje 20 autobusa Irizar i3 i 11 Irizar i4 autobusa, dužine 12 metara, sa jednim širokim centralnim vratima, na Mercedesovoj šasiji.Vozila su opremljena i liftom za invalide Masats K7 i imaju ukupno 51 sjedište, prostor za invalidska kolica i dva sjedišta na raspolaganju za korisnike invalidskih kolica, a sve kako bi se osigurala pristupačnost i tečno kretanje za sve kategorije putnika. Udobnosti pridonosi i odlična unutrašnja rasvjeta uz personalizirane sisteme za kontrolu klime visokog kapaciteta, tako da putnici i vozači mogu imati ugodno iskustvo putovanja. Sjedišta su opremljena i sa sigurnosnim pojasima, a radi poboljšanja sigurnosti putnika i ostalih učesnika u saobraćaju, vozila imaju i set naprednih sistema pomoći vozaču (ADAS), koji uključuju sistem za zaštitu pješaka i biciklista, kao i CCTV nadzorne kamere koje nadgledaju putnički prostor.

Oprema također uključuje multimedijalni i informacioni sistem sa 15-inčnim ekranima i USB priključcima za punjenje. Još jedan izvanredan aspekt ovih autobusa je da imaju posebne priključke za prevoz bicikala. Prilagodljivost i svestranost ovih vozila nude širok spektar mogućnosti za udobnost, sigurnost, efikasnost i povezanost koji će nesumnjivo pružiti više nego zadovoljavajuće iskustvo za više od 30.000 turista koji posjete ovu regiju Kipra tokom ljeta.

Uključivanjem ovih novih autobusa u OSEA flotu, Irizar je po prvi put ušao u javni prevoz na otoku i ovo je njegovo prvo prisustvo u turističkom segmentu što znači da planovi rasta Irizara i dalje obećavaju na ovom tržištu.