Naslovnica Novosti Osam novih VDL Futura za Sais Transporti

Osam novih VDL Futura za Sais Transporti

492
0
PODIJELI

Sicilijanska kompanija Sais Trasporti proširila je svoju flotu sa osam Futura iz VDL Bus & Coach. Vozila će se koristiti za međuregionalni transport širom Italije. VDL i Sais rade zajedno skoro dvije decenije. Isporuka se sastoji od sedam Futura FHD2-129 i jedne dvospratne Futura FDD2-141.

“Sretni smo što vidimo da u tako teškim vremenima naši klijenti nastavljaju da ulažu u svoj posao kupujući nove autobuse”, rekao je Massimiliano Costantini, generalni direktor VDL Bus & Coach Italia. “Saradnja je veoma dobra godinama. Sais se oslanja na naše Future zbog njihove isplativosti i visokog nivoa udobnosti za putnike. Flota Saisa je oko 70 vozila, uključujući VDL Citee i VDL mini/midi autobuse i na to smo veoma ponosni.” Sa povećanjem slobode putovanja, posebno za sektor turizma, ponovo se javilo svjetlo na kraju tunela. “Tržište autobusa u Evropi pokazuje znake oporavka”, ukazao je Pieter Gerdingh, poslovni menadžer VDL Bus & Coach. “U posljednje vrijeme smo povećali proizvodnju autobusa, što nam je omogućilo da dobro odgovorimo na potrebe i zahtjeve evropskog tržišta.”

Asortiman VDL Futura se više nego dokazao u smislu pouzdanosti i isplativosti. Konkurentna cijena kilometraže zbog male težine i potrošnje goriva u kombinaciji sa velikim kapacitetom putnika izuzetno je važna, posebno u vrijeme kada cijena goriva vrtoglavo raste. Ekonomičan Euro 6 pogon je dobar za krajnji rezultat i ima minimalan uticaj na životnu sredinu. Ovi autobusi, koje je VDL isporučio za Sais Trasporti, idealno su prilagođeni za luksuzna putovanja: udobnost, sigurnost, tehnologija i dizajn su savršeno usklađeni. Tehnologija visokog kvaliteta koja je dokazala svoju vrijednost na mnogim kilometrima, u kombinaciji sa ekonomičnim, ekološki prihvatljivim i snažnim motorima, osigurava maksimalan ‘Profit of Ownership’.

Sais Trasporti je aktivan na italijanskom ostrvu Sicilija od 1926. godine. Kompanija je takođe jedna od najvažnijih kompanija za javni prevoz u međuregionalnim vezama između Sicilije i drugih regiona u Italiji, počevši od 1980-ih. Vozila su prepoznatljiva po ekskluzivnoj livreji sa pet živih boja, od žute do bordo. Sais se opredjeljuje za visokokvalitetne autobuse vodećih evropskih proizvođača i danas zapošljava oko 200 ljudi.