Naslovnica Novosti Kreće nova generacija Setrinih autobusa

Kreće nova generacija Setrinih autobusa

809
0
PODIJELI

Fabrika Daimler Buses Neu-Ulm pokrenula je serijsku proizvodnju novih Setra ComfortClass i TopClass 500. Prva sljedeća generacija ComfortClass već je sišla s proizvodne trake dok će i prva redizajnirana TopClass uslijediti uskoro.

Ovaj proizvodni pogon tako naglašava svoju ulogu centra kompetencije za autobuse unutar proizvodne mreže Daimler Buses, dajući značajan doprinos osiguravanju da novi autobusi ispunjavaju najstrože Setrine standarde kvalitete, te da mogu bezbrižno krenuti na put. Kompanija je zakazala službeno lansiranje dva modela za ovo ljeto, a prema najavama vozila će biti vizualno modernizirna i opremljena brojnim tehničkim inovacijama. Jochen Duppui, direktor proizvodnje Daimler Buses Western Europe: “Svako pokretanje proizvodnje nove generacije vozila uvijek je izazov. Međutim, možete se osloniti na znanje našeg tima ovdje u Neu-Ulmu!”

Dodao je i kako Setrini zaposlenici tačno znaju kako proizvesti vrhunske autobuse po najvišim standardima kvalitete, te da je pokretanje proizvodnje ova dva nova Setra autobusa to još jednom impresivno pokazalo. Daimler Buses je s pokretanjem proizvodnje novih autobusa u Neu-Ulmu po prvi put počeo koristiti takozvanu digitalnu autobusku karoseriju. Sve nove komponente oba autobusa sastavljene su digitalno na kompjuteru u ispravnom slijedu sastavljanja prije analiziranja pojedinačnih koraka u samom procesu. To je unaprijed omogućilo optimizacije unutar procesa montaže, čime se naknadne prilagodbe svode na minimum. U budućnosti će se ova metodologija primjenjivati ​​na sve nove serije autobusa.

izvor:transportmagazin.hr