Naslovnica Novosti Ebusco dobio prvi posao u Švedskoj

Ebusco dobio prvi posao u Švedskoj

628
0
PODIJELI

Holandski proizvođać električnih vozila i prateće infrastrukture za punjenje Ebusco je krajem 2021. godine imala 346 vozila u radu u sedam evropskih zemalja. Ova godina je krenula dobro po kompaniju pa su zabilježene i nove narudžbe, a posljednja se posebno ističe. Ebusco je dobio ugovor za isporuku 23 zglobna električna autobusa Ebusco 3.0.

Vozila će biti isporučena švedskoj kompaniji Svealandstrafiken, čime je Ebusco upisao i osmu zemlju u kojoj će se naći njegovi autobusi. Ebusco 3.0 za Svealandstrafiken će biti u zglobnoj izvedbi dužine 18 metara, a biće isporučeni u drugoj polovini 2023. godine. Oni će se koristiti u Västmanlandu i Örebro Länu, gdje je Svealandstrafiken odgovoran za autobuske linije na kojim prevoze više od 65.000 putnika dnevno.

Peter Bijvelds, izvršni direktor Ebusca rekao je: “Veoma smo uzbuđeni što ćemo proširiti svoj otisak u Skandinaviji. Ranije ove godine zaposlili smo Jonasa Helsnera kao našeg predanog direktora prodaje u nordijskim zemljama. Ova narudžba u Švedskoj savršen je sljedeći korak u našoj strategiji širenja. Radujemo se što ćemo uslužiti našeg novog kupca u novoj zemlji direktno s našim revolucionarnim Ebuscom 3.0 i radujemo se daljnjoj podršci očekivanom rastu autobusa s nultom emisijom i povezanim EV rješenjima u Švedskoj.”