Naslovnica Novosti Opava dobija nove Škoda trolejbuse

Opava dobija nove Škoda trolejbuse

594
0
PODIJELI

Komunalno saobraćajno preduzeće Opava sklopilo je ugovor sa Škoda grupom za isporuku tri nova dvanaestometarska trolejbusa tipa Škoda 36 Tr. Novi niskopodni trolejbusi biće klimatizovani, udobno opremljeni i neće im nedostajati informacioni i sistem za prijavu. Ukupna vrijednost ugovora je 25,5 miliona čeških kruna (preko 1 milion eura).

“Naši trolejbusi predstavljaju ekološko i ekonomski inovativno rješenje za gradske transportne sisteme. Redovni ugovori samo dokazuju zadovoljstvo kupaca našim rješenjima i mudrost ulaganja u novi vozni park”, izjavila je Tanya Altmann, predsjednica linije proizvoda autobusa u Škoda Grupi.

Škoda 36 Tr je novi proizvod Škodinog portfelja koji je razvijen u saradnji sa sestrinskom kompanijom Temsa, koja je proizvela novu generaciju karoserija za trolejbuse. Škoda je dodala vučnu opremu koja je srce novog proizvoda. Ovaj novi tip trolejbusa osim što je opremljen klima uređajem za pružanje veće udobnosti putnicima, standardno ima i moderan sistem informisanja i brojanja putnika.

Opavski vozni park je jedan od najmodernijih u zemlji. Škoda Grupa je 2020. godine u Šlesku isporučila potpuno klimatizovanu Škodu 32 Tr. I prije toga – 2018. godine – vozni park transportne kompanije ojačan je za deset novih Škoda vozila. Saobraćajno preduzeće Opava trenutno upravlja sa četiri trolejbuske linije sa voznim parkom od 33 niskopodna trolejbusa.