Naslovnica Novosti Irizar bilježi dalje uspjehe u Portugalu

Irizar bilježi dalje uspjehe u Portugalu

390
0
PODIJELI

Irizar je nastavio da učvršćava svoju poziciju kao lider u sektoru turizma u Portugalu i tokom juna. Četrdeset i tri vozila za gradski prevoz u opštini Guimaraes, četrdeset osam međugradskih jedinica za šire područje Lisabona i petnaest Irizar i6 autobusa za regiju Madeira, između ostalih, čine Irizar sigurnim liderom na portugalskom tržištu.

Irizar je za gradski prevoz za opštinu Guimaraes isporučio nova vozila, a posao je uključivao 26 Low Entry vozila na MAN šasiji i još sedamnaest 100% električnih Irizar vozila koja će biti kompletirana sa još četiri vozila tokom ove godine. Irizar je tako zaključio značajne poslove u segmentima u kojima se tradicionalno nije pojavljivao. Gradski prevoz u Guimaraesu vodi kompanija Guimabus, koja pripada grupi Vale do Ave i koja je posljednjih godina napravila kvalitativni skok uz solidan i stabilan rast.

Dodatno, završena je i dvostruka operacija sa 48 međugradskih vozila za gradsko područje Lisabona, koja se sastoji od dvadeset i tri vozila Irizar i4H od 14 metara i 25 i4H vozila sa CNG tehnologijom i MAN šasijom. Plinski autobusi u unutrašnjosti imaju tipke sa STOP zahtjevom sa Brajevom azbukom, što je prvi put da se nešto takvo isporučuje na ovoj vrsti vozila. Irizar je također nedavno zatvorio nekoliko poslova i sa kompanijama koje posluju za Flixbus i Rede Expressos i to je brend s najvećom potražnjom za takvim uslugama.

Čak 100 km od portugalske prestolnice Irizar je neprikosnoveni lider u turističkom i međugradskom segmentu regije Madeira, sa prisustvom u svim velikim kompanijama na otoku. 2021. godine njihova pozicija na tržištu je još više ojačana zatvaranjem operacije za 15 vozila modela Irizar i6 za državnu kompaniju Horarios de Funchal. Ta vozila su bila veliki izazov, jer su prilagođena zahtjevnim uslovima otoka i jedinstvenim zahtjevima projekta. Vozila su opremljena i liftovima za putnike u invalidskim kolicama. Bez sumnje, Irizar se učvrstio kao vodeća kompanija u sektoru turizma na ovom otoku.

U posljednje dvije godine, Portugal je napravio korak naprijed u obnavljanju svoje flote, ciljajući na 90% niskopodnih vozila. U to vrijeme raspisani su i tenderi za usluge za velika prigradska i međugradska područja zemlje. Pored tendera za gradske usluge za najvažnije gradove, kompanije su tražile i alternativne tehnologije poput CNG (komprimirani prirodni plin) i električnih vozila.