Naslovnica Novosti Golden Dragon isporučio 50 autobusa u Saudijsku Arabiju

Golden Dragon isporučio 50 autobusa u Saudijsku Arabiju

505
0
PODIJELI

Kineski proizvođač autobusa Golden Dragon nedavno je isporučio 50 autobusa svog modela Triumph u Saudijsku Arabiju. Prema riječima proizvođača autobusa, ovo je njegova prva isporuka u Saudijsku Arabiju nakon pandemije COVID-19. Vozila će se uglavnom koristiti na vjerskim putovanjima.

S obzirom na toplo vrijeme tokom cijele godine i neke pješčane uslove rada u Saudijskoj Arabiji, Triumph je opremljen pouzdanijom šasijom i rezervnim dijelovima, a promjene su napravljene i unutrašnjosti te se koristi oprema otpora na toplinu, kao i specijalne gume. Osim toga, autobusi su opremljeni snažnijim sistemom klimatizacije, stvarajući hladnije i udobnije okruženje za putnike. Kako bi spriječio unošenje pijeska u autobus, Triumph je dodatno poboljšao njegovu nepropusnost. Osim toga, Triumph ima rezervoar za vodu i dispenzer za vodu, tako da vjernici mogu lahko oprati ruke i noge prije vjerskih obreda. Svi znakovi u autobusu su na arapskom jeziku, a komplet za hitne slučajeve je lako prepoznati sa islamskim polumjesecom na njemu.

Osim visokog kvaliteta i visoke pouzdanosti, Golden Dragon kupcima pruža i pravovremene i sveobuhvatne postprodajne usluge. “Prijedlozi i povratne informacije naših kupaca su nam zaista važni. Uprkos svim poteškoćama koje predstavlja COVID-19, naši inženjeri su nakon prodaje putovali nekoliko puta u Saudijsku Arabiju kako bi razgovarali licem u lice s lokalnim autobuskim prevoznicima”, poručili su iz kineskog proizvođača.

Svake godine vjernici iz cijelog svijeta putuju u Meku u Saudijsku Arabiju na svoja vjerska putovanja. Zbog pandemije COVID-19, milioni ljudi bili su primorani da otkažu svoja vjerska putovanja 2020. i 2021. godine. U martu ove godine Saudijska Arabija je objavila da će stranim turistima i vjernicima biti dozvoljen ulazak. Golden Dragon je odmah poslao svoje ljude u zemlju da posjete lokalne autobuske prevoznike i pokušaju da steknu potpuno znanje o posebnim potrebama i zahtjevima kupaca. Pandemija COVID-19 primorala je mnoge male autobuske prevoznike u Saudijskoj Arabiji da bankrotiraju. Rezultati posjete su bili dobri i osigurana je nova brza narudžba od svog dugogodišnjeg kupca.

Sa sušnim ljetima, čestim pješčanim olujama, temperaturama i preko 50℃ i prosječnom količinom padavina od manje od 200 milimetara, Saudijska Arabija je izuzetno zahtjevna za autobuse. “Uz detaljnu istragu posebnih potreba i posebnih zahtjeva lokalnih kupaca, razvijamo autobuse i autobuse s prilagođenijim karakteristikama za lokalne autobuske prevoznike. Kroz bliske razgovore s lokalnim kupcima, stičemo mnogo dublje razumijevanje tržišta autobusa Saudijske Arabije i na taj način možemo bolje zadovoljiti posebne potrebe i zahtjeve na lokalnom tržištu”, rekao je Huang Ji, zamjenik generalnog direktora za prekomorska tržišta Golden Dragon.