Naslovnica Novosti Irizar i6S Premium za kuvajtske vatrogasce

Irizar i6S Premium za kuvajtske vatrogasce

504
0
PODIJELI

Vatrogasne snage Kuvajta će imati potpuno prilagođen Irizar i6S za svoje Ministarstvo unutrašnjih poslova i visoke zvaničnike, koji će koristiti vozilo u posebnim prilikama kao što su nacionalni i međunarodni događaji.

Autobus dužine 12,2 metara sa Mercedesovom šasijom posebno je dizajniran sa jedinstvenom dekoracijom i rasporedom sjedišta koji je prilagođen potrebama vatrogasnih snaga Kuvajta i pruža maksimalnu udobnost korisnicima. Između ostalih jedinstvenih karakteristika, vozilo ima drveni nameštaj sa Corian pultom, kuhinju sa dodatnim frižiderom i aparatom za kafu, uvučeni toalet i USB portove za sva sjedišta. Takođe ima nekoliko univerzalnih utičnica od 220V, dodatne oslonce za noge na nekim sjedištima, ekstra zatamnjena stakla i Hispacold sistem za klimatizaciju maksimalnog kapaciteta za temperature iznad 50ºC, pored eCo3 sistema za prečišćavanje vazduha za eliminaciju virusa i bakterija.

Nadalje, konfiguracija zadnjeg dijela vozila je dizajnirana kao sala za sastanke sa prostorom koji ima sedam sjedišta i centralni stol kako bi se zadovoljile sve posebne potrebe klijenta. Sposobnost Irizara da se prilagodi posebnim željama klijenata rezultirala je ovim Irizar i6S Premium autobusom za vatrogasce iz Kuvajta. A to je omogućeno zahvaljujući saradnji generalnog distributera za Mercedes u Kuvajtu, AL Mulla Automobiles for Buying & Selling Cars Co. i Mohamed Abdul Mohsin Kharafi & Sons Co. sa kojima Irizar nastavlja da širi svoje tržište u arapskim zemljama.