Naslovnica Novosti Switch lansirao EiV 12 next-gen e-bus za Indiju

Switch lansirao EiV 12 next-gen e-bus za Indiju

531
0
PODIJELI

Switch Mobility, proizvođač električnih autobusa i lakih komercijalnih vozila bez štetnih emisija, lansirao je potpuno električni autobus Switch EiV 12, dizajniran za indijsko tržište. Sljedeća generacija električnih autobusa lansirana je u indijskom gradu Chennai.

“Mi u Switchu smo fokusirani na iznošenje održivih i inovativnih proizvoda i rješenja na tržište. Naša filozofija proizvoda je izgrađena na postizanju najnižih ukupnih troškova vlasništva. U Indiji će koraci koje je poduzela Vlada uvelike pomoći industriji komercijalnih vozila. Veoma smo uvjereni da je Switch savršeno spreman da preuzme brzo rastuću potražnju za električnim vozilima u Indiji i širom svijeta”, rekao je Dheeraj Hinduja, predsjednik Switch Mobility Ltd., tokom predstavljanja.

Switch je lansirao dvije varijacije e-Busa, EiV 12 Ultra Low za gradski i prigradski saobraćaj i EiV 12 Standard za međugradske linije kao i školski prevoz te prevoz radnika. Ova generacija pruža izuzetne performanse pogona i efikasnost te dolazi sa ugrađenim tehnološkim sistemima iz vlastite radinosti, uključujući “Switch iON” kako bi se omogućila daljinska dijagnostika i nadzor u realnom vremenu, kao i digitalni alati za upravljanje baterijama svjetske klase.

Obje verzije e-Busa imaju naprednu litijum-jonsku NMC bateriju uz opciju modularnih baterija, sa dometom od 300 km sa jednim punjenjem i do 500 km dnevno sa punjačem za dvostruko punjenje. Napredni ciklus trajanja i jedinstveni dvostruki punjač omogućavaju punjenje do 240 kW za manje od sat vremena brzog DC punjenja. Okruženje usmjereno na putnike pruža najnoviji sistem klimatizacije i pročišćivače zraka za pružanje ugodnog okruženja u svim uslovima, USB punjače, Wi-Fi, svjetla za čitanje i udobna sjedišta s funkcijom naslonjača osiguravaju korisnicima da putuju u udobnosti čak i Ultra Low izvedbi sa niskim podom.

Asortiman autobusa Switch EiV je konfigurisan tako da zadovolji zahtjeve kupaca za različite primjene kao što su gradsko-prigradski i međugradski saobraćaj, ali i prevoz osoblja, đaka ili radnika, nudeći maksimalan kapacitet putnika i udobnost. “Današnje lansiranje jedno je od mnogih koje predviđamo. I u narednim mjesecima planiramo lansirati našu LCV ponudu vozila za indijsko tržište,” dodao je g. Hinduja.

“Tržište električnih autobusa će se udvostručiti ove fiskalne godine. Naše predviđanje je da će u narednih pet godina tržište električnih autobusa u Indiji porasti 10 puta! Naš cilj je da običan čovjek koristi električnu mobilnost u svom javnom prevozu”, kazao je Mahesh Babu, glavni operativni direktor Switch Mobility Ltd. “Da bismo ostvarili našu viziju, razvili smo EiV 12, koji je inteligentno električno vozilo sa karakteristikama usmjerenim na kupca i spreman za transformaciju javne mobilnosti. Naši sistemi baterija su 30% lakši, sa 8+ godina života i mogu da rade na -5 stepeni do 55 stepeni celzijusa”, dodao je on.

Trenutni asortiman Switch EV autobusa u Indiji imao je neprekidno vrijeme rada od preko 98% u posljednjih nekoliko godina, što je svjedočanstvo o performansama Switchovih proizvoda u smislu pouzdanosti i izdržljivosti. “Želimo da unesemo udobnost poput automobila kroz EiV 12, tako da kupci mogu preći na javnu mobilnost sa privatne mobilnosti”, rekao je g. Babu. EiV 12 je sigurno signal da je budućnost mobilnosti stigla do Indije i da će brzo transformirati naše tržište.