Naslovnica Novosti Blitz-Reisen proširio svoju flotu Setra autobusima

Blitz-Reisen proširio svoju flotu Setra autobusima

610
0
PODIJELI

Blitz-Reisen GmbH iz Overatha je svom voznom parku dodao tri nova Setra autobusa. Sa dvije nove Setre 516 HDH i jednom Setrom 517 HDH, kompanija iz Sjeverne Rajne-Vestfalije sada ima deset vozila ove marke u pogonu, a sva vozila su turistički autobusi iz Setra TopClass.

Isporučena vozila klasifikovana su sa 5 zvjezdica i biće na putovanjima širom Evrope kao dio vlastite ponude putovanja Blitz-Reisena. To znači da će ona ponekad biti stacionirana po nekoliko sedmica na jednoj lokaciji – uključujući Kanarska ostrva. Svi vozači unutar kompanije imaju koristi od homogenog voznog parka TopClass vozila. “Mogu se koristiti fleksibilno, jer su dobro upoznati sa autobusima Setra”, kazao je generalni direktor Bernd Rubarth, koji se već četvrt stoljeća oslanja na premium brend iz Ulma. Novi autobusi Setra 516 HDH sa 46 sjedišta i Setra 517 HDH ​​sa 50 sjedišta opremljeni su staklenim krovom i najsavremenijim višekanalnim zvučnim sistemom, kao i svim bezbjednosnim i komfornim sistemima koje Setra trenutno nudi.

Blitz-Reisen GmbH je partner brenda Setra od 1992. godine. Kompanija, osnovana 1986. godine, takođe se oslanja na kontinuitet kada je u pitanju vijek trajanja vozila. Nakon otprilike šest godina, zamjenjuju ih novi Setra TopClass autobusi.