Naslovnica Novosti MAN i FC Bayern nastavljaju saradnju

MAN i FC Bayern nastavljaju saradnju

491
0
PODIJELI

“Vau, tiho je!”, “Definitivno bih se mogao naviknuti na ovo.” i “Zabavno i održivo – savršeno.” Igrači i treneri FC Bayern München putovali su bez emisija iz sjedišta kluba u Säbener Straße do minhenskog aerodroma u MAN Lion's City E sredinom jula – i bili su oduševljeni.

“FC Bayern se zalaže za odgovoran pristup okolišu i mobilnosti. Zato je još ljepše što u MAN Truck & Bus imamo partnera uz sebe koji daje značajan doprinos preciznom unaprijeđenju ovih pitanja, a sada nam je omogućio i električni autobus za putovanje do aerodroma”, kazao je Andy Jung, direktor marketinga u FC Bayern, i dodao: “U ovom kontekstu, radost je sada posebno velika što smo produžili naše dugogodišnje partnerstvo s MAN-om na još dvije godine i tako zajedno možemo realizirati mnogo više održivih projekata.”

Pored toga, rekordni šampion će i u predstojećoj fudbalskoj sezoni, koja počinje 5. augusta, nastaviti da efikasno, bezbjedno i udobno dolazi na domaće i gostujuće utakmice u MAN Lion's Coachu. “Partner smo FC Bayerna od 2008. godine i bili smo u mogućnosti da zajedno realizujemo sjajne projekte u raznim oblastima. Sada nastavljamo ovo uspješno partnerstvo tako da će tim FC Bayerna u budućnosti nastaviti putovati na gostovanja autobusom MAN”, izjavio je Marc Langendorf, direktor Komunikacije u MAN Truck & Bus. Velika udobnost i multimedijalna oprema čine timski autobus mjestom za dobar osjećaj i važnim utočištem za igrače. “Lion's Coach je izuzetno efikasan na putu zahvaljujući inovativnoj tehnologiji. Ipak, bilo bi, naravno, sjajno kada bi putovanja timskim autobusom uskoro bila moguća i bez izduvnih gasova – poput našeg putovanja do aerodroma električnim gradskim autobusom”, napomenuo je Andy Jung.

U gradskom saobraćaju, MAN Truck & Bus je već u odličnoj poziciji u pogledu održivosti: do 2025. godine polovina novih MAN-ovih gradskih autobusa će biti na alternativni pogon, a do 2030. godine 90 posto gradskih autobusa će biti na baterije. “Povratne informacije o našem e-Busu su odlične, a pogled na sve veći unos narudžbi također jasno pokazuje da možemo postići ove brojke”, rekao je Rudi Kuchta, šef poslovne jedinice Bus u MAN Truck & Bus, dodajući: “Ali cilj je svakako da počnemo elektrificirati međugradske autobuse i turističke autobuse što je prije moguće, u zavisnosti od daljeg razvoja tržišta. Na kraju krajeva, u budućnosti bi putnici autobusima poput tima FC Bayern također trebali moći održivo i udobno stići od tačke A do B na velikim udaljenostima.”

Klub je već na održivom putu od ljeta 2021. godine sa MAN eTGE Combijem. “Sa našim električnim minibusom, FC Bayern je otvorio novo poglavlje u svojoj mobilnosti. Igrači i menadžeri FC Bayern München već voze uglavnom isključivo električne putničke automobile. Međutim, do sada u floti nije bilo električnih komercijalnih vozila”, kazao je Kuchta. Budući da je MAN eTGE Combi zamijenio identično vozilo sa motorom s unutarnjim izgaranjem, klub također pomaže poboljšanju zraka u gradu. Električno vozilo sa 100% baterijama koristi se za tih i ekološki transport osoblja i opreme unutar Minhena na dane utakmica Bundeslige. Kada nema utakmica, minibus se, između ostalog, koristi i za obilaske po gradu između sjedišta kluba, trening centra juniora i Allianz Arene. “Zajedno sa MAN-om, želimo da unapredimo transformaciju mobilnosti integracijom novih oblika pokreta u svakodnevni rad”, jasan je Jung.

MAN Truck & Bus se već dugi niz godina bavi sportom, a nedavno je postao i zvanični partner ženskog tima FC Bayern. “Sponzoriranje sportskih klubova je za nas ustaljeno sredstvo i pomaže nam da emocionalno napunimo i jasno pozicioniramo brendove naših proizvoda”, izjavio je Marc Langrf, dodajući: “Zahvaljujući kampanjama kao što je vožnja MAN e-Busom, sada se sve više fokusiramo na temu održive mobilnosti i u oblasti sponzorstva. To nam je jako priraslo srcu, ali i mnogim udruženjima i klubovima.”