Naslovnica Novosti Nobina kupuje 19 Ebusco 3.0 električnih autobusa

Nobina kupuje 19 Ebusco 3.0 električnih autobusa

502
0
PODIJELI

Ebusco je sa Nobinom potpisao ugovor za 19 autobusa Ebusco 3.0 od 12 metara. Isporuka ovih autobusa planirana je za sredinu 2023. godine. Ovim ugovorom Ebusco jača svoju poziciju u Danskoj.

Nobina je najveći operater javnog prevoza u nordijskoj regiji. Sa 13.000 zaposlenih u četiri zemlje, Nobina opslužuje milion ljudi dnevno. Ovom dodatnom narudžbom Nobine broj Ebusco autobusa u voznom parku ove kompanije biće ukupno 100. Dodavanjem ovih 19 autobusa, 20 posto Nobina autobuske flote bit će nulte emisije. Na taj način Nobina preuzima vodeću ulogu kako bi doprinijela putovanju bez štetnih emisija. Ovi autobusi koristit će se za Upravu javnog prevoza Midtrafik u Danskoj i saobraćat će u i oko grada Horsens.

Roman Westberg, iz kompanije Nobina, je komentarisao: “Nobina se raduje isporuci prve serije autobusa Ebusco 3.0 proizvedenih u Deurneu, Holandija, koji će upotpuniti rastuću flotu Ebusco vozila u našoj kompaniji.” Peter Bijvelds, izvršni direktor Ebusca, je dodao: “Skandinavske zemlje su pokazale interesovanje za naše električne autobuse od samog početka rada Ebusca. Radujemo se intenziviranju naše saradnje s našim stalnim kupcem Nobina u Danskoj i ostatku nordijske regije.”