Naslovnica Novosti Ebusco dobio prvu narudžbu iz Španije

Ebusco dobio prvu narudžbu iz Španije

451
0
PODIJELI

Holandski proizvođač električnih autobusa Ebusco je potpisao ugovor sa Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) u Španiji za 21 autobus Ebusco 2.2. Radi se o solo autobusima dužine 12 metara, a ugovor podrazumijeva i pripadajuće punjače, koji će biti isporučeni u drugom kvartalu 2023. godine. Ovim ugovorom Ebusco po prvi put dobija uporište u tržištu južne Evrope, a samim tim i broj zemalja u kojima Ebusco posluje biće povećan na devet.

Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) je javna uprava gradskog područja Barselone, velike urbane cjeline koju čini 36 opština. AMB planira i upravlja mrežom autobusa i metroa i drugim uslugama održivog transporta.

Peter Bijvelds, izvršni direktor Ebusca, komentirao je: “Veoma smo uzbuđeni što ćemo proširiti naše geografsko prisustvo ovom prvom narudžbom u Španiji. Španija je jedno od ciljanih tržišta u našoj strategiji međunarodne ekspanzije, jer se očekuje da će tržište električnih autobusa u Španiji značajno rasti u narednim godinama. Radujemo se što ćemo podržati AMB u njihovoj tranziciji na održivi transport.”