Naslovnica Novosti Volvo predstavio model 9600 za indijsko tržište

Volvo predstavio model 9600 za indijsko tržište

466
0
PODIJELI

Obilježavajući značajan jubilej – preko 20 godina prisustva u Indiji – Volvo je predstavio novu generaciju Volvo 9600 platforme namjenjenu ovom tržištu. Prve ponude uključuju fabričke autobuse u dužini 15 i 13,5 metara dužine u standardnoj izvedbi i izvedbi kao “sleeper bus” sa krevetima.

Postavljajući standard u luksuzu i udobnosti, Volvo 9600 proizašao je iz nagrađivanog evropskog dizajna. Prepoznatljiv dizajn visokih linija spaja finu estetiku sa izdašnim prostorom. Model od 15 metara ima kapacitet od 55 putnika, dok verzija za spavanje ima 40 kreveta. Ovisno od konfiguracije vozila, ovaj Volvo može imati 15,1 odnosno 9,2 kubna metra prtljažnog prostora. Kraća varijanta u standardnoj izvedbi može primiti do 47 putnika, dok varijanta za spavanje ima 36 kreveta. Odgovarajući prtljažni prostor za varijante sa sjedištima iznosi 13,6 kubnih metara, odnosno 8,1 kubnih metara u varijanti sa krevetima.

Na predstavljanju novih modela, Vinod Aggarwal, izvršni direktor VE Commercial Vehicles, Volvo partnera za Indiju, rekao je: “Cilj našeg odjela za autobuse u VECV-u je oblikovati budućnost indijske autobuske industrije i transformirati javnu mobilnost. Ponosan sam što predstavljam Volvo 9600 koji čini sljedeći korak u luksuzu, udobnosti i sigurnosti – vrijednostima koje svi povezujemo sa Volvo autobusima.” Akash Passey, predsjednik odjela za autobuse u VECV, rekao je: “Platforma Volvo 9600 spaja nagrađivani dizajn autobusa, tehnologiju i proizvodne procese s našim uspješnim putovanjem ‘Make-In-India’. Kako se autobuska industrija oporavlja od veoma teškog perioda, autobuski prevoznici i dalje računaju na nas da isporučimo rješenja koja zadovoljavaju težnje međugradskih putnika za sigurnim, luksuznim i globalno savremenim autobusima.” Kao i njegovi prethodnici, autobusi na platformi Volvo 9600 će se proizvoditi u najmodernijoj fabrici u gradu Hoskote, koja ima iskustvo u proizvodnji potpuno izgrađenih Volvo premium autobusa od 2008. godine.

U srcu Volvo 9600 platforme je isprobani, testirani, moćni i štedljivi Volvo D8K (8-litarski) motor, koji isporučuje snagu od 260 kW (350 KS) pri 2200 o/min i obrtni moment od 1350 Nm pri 1200-1600 o/min. Motor sa štedljivim gorivom zajedno sa svojim namjenski razvijenim pogonom dizajniran je da minimizira TCO (Total Cost of Ownership) i maksimizira vrijeme rada vozila što su bitne značajke za vlasnika vozila. Šasija uključuje I-Shift automatizovani ručni mjenjač, ​​elektronski sistem kočenja (EBS), sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici i sistem elektronskog programa stabilnosti (ESP). Nova platforma će biti izuzetno pogodna za vozače. Ova generacija ima potpuno novu ergonomski dizajniranu zakrivljenu komandnu tablu sa kontrolama za lahku dostupnost. Nadalje, sjedišta sa zračnim vješanjem i podesivim naslonom za glavu osiguravaju vozaču iskustvo bez umora.