Naslovnica Novosti Golden Dragon isporučuje zglobne električne autobuse u Bugarsku

Golden Dragon isporučuje zglobne električne autobuse u Bugarsku

107
0
PODIJELI

Sredinom augusta je grupa električnih gradskih autobusa Golden Dragon od 18 metara zvanično krenula na put prema Bugarskoj. Posebno dizajniran za bugarsko tržište, autobusi će uglavnom raditi sa prosječnom brzinom od 30-50 km/h. Osim atraktivnijeg izgleda, novi autobusi donose i širu površinu prozora, pružajući više svjetla i bolji pogled i za vozače i za putnike. Novosti su još i LED linijski displej na predjoj stranu u gornjem dijelu, prostranija unutrašnjost i veći kapacitet.

Zahvaljujući poboljšanom dizajnu električni zglobni autobus Golden Dragona je sada mnogo lakši za popravku i održavanje, posebno prednjeg dijela gdje se nalaze rasvjetni paneli. Za razliku od autobusa koji rade u Kini izmjenjena je i brava vrata, koja se sada lakše zaključava i otključava. Sa rasporedom sjedišta 2+2 u svakom redu, autobus postiže bolju ravnotežu između prostora za sjedenje i prostora za stajanje u vozilu. Usvajajući niskopodni pristup, širina vrata je dodatno proširena pa je ulazak i izlazak putnika dodatno olakšan. S obzirom na potrebe onih putnika sa dječjim ili invalidskim kolicima, vozila imaju rampe na svojim drugim i trećim vratima. Jednostavnim pritiskom na dugmad na svakom redu sjedišta i na rukohvatima u vozilu, putnici mogu podsjetiti vozače da zaustave autobus kada treba da izađu. Osim rampi, autobus ima i elektronski kontrolisano vazdušno ogibljenje (ECAS), koje podešava visinu karoserije vozila, čineći ulazak i izlazak u njega praktičnijim za putnike s posebnim potrebama.

Vozačka kabina 18-metarskog električnog autobusa Golden Dragon je također doživjela redizajn i modernizaciju. Ergonomski dizajnirano sjedište sa vazdušnim oslanjanjem i grijačima lahko se može pomjerati naprijed i nazad kako bi odgovaralo visini vozača. LED ekran osjetljiv na dodir za vozače štedi prostor i pregledniji je. Zahvaljujući Golden Dragon Cloud Intelligent Management Platformi autobuski operateri vozila mogu pratiti u realnom vremenu.

Opremljen trećom generacijom E-power sistema i CATL baterijama postavljenim na vrhu, autobus ima akumulaciju snage od preko 500 kWh i može voziti 400 km neprekidno. Nakon prosječne vožnje od 300 km dnevno, puni se noću sa duplim priključkom za punjenje snage 300 kW. S obzirom da temperatura u Bugarskoj zimi može pasti do -20℃, autobus ima sistem toplotne izolacije za svoje baterije i karoseriju. Zahvaljujući svom snažnom i energetski efikasnom sistemu klimatizacije, osigurava toplo okruženje za putnike za putnike.

Sistemi EBS+ASR osiguravaju da autobus radi uglađenije i postiže više bezbjednosne standarde. U cilju dalje sigurnosti, odeljak za baterije, električni pretinac i putnička kabina su potpuno izolovani, a vrijedi spomenuti i ojačanu strukturu karoserije, sisteme za detekciju požara i alarmne sisteme.

Od 2000. godine Golden Dragon je postepeno postao dominantna sila na domaćem tržištu vrhunskih autobusa zahvaljujući rastućoj snazi ​​u tehnologiji. U međuvremenu, brzo je rasla i međunarodna popularnost. Zahvaljujući sve većoj potražnji za novim energetskim vozilima, Golden Dragon održava stabilan rastući zamah na globalnom tržištu autobusa, osvajajući šire priznanje među kupcima i putnicima posljednjih godina.