Naslovnica Novosti Switch u Indiji predstavio svoj prvi električni dvospratni autobus

Switch u Indiji predstavio svoj prvi električni dvospratni autobus

450
0
PODIJELI

Switch Mobility je predstavio prvi indijski električni dvospratni autobus – Switch EiV 22. Klimatizirani Switch EiV 22 je dizajniran, razvijen i proizveden u Indiji. Odlikuje ga lagana aluminijumska karoserija koja autobuskim operaterima nudi konkurentnu cijenu po kilometru.

Andy Palmer, izvršni potpredsjednik i izvršni direktor – Switch Mobility Ltd, rekao je: “Kao kompanija za mobilnost bez emisije ugljen-dioksida, Switch je fokusirana na isporuku inovativnih rješenja koja će pomoći vlastima i operaterima da dekarboniziraju svoje sisteme javnog prevoza. Switch EiV 22 je najnovija takva inovacija i bazira se na našoj stručnosti u segmentu električnih dvospratnih vozila kako bi isporučio proizvod s vodećom efikasnošću za indijsko tržište. Sada smo u dobroj poziciji da se bavimo globalnim dvospratnim tržištem i podržimo gradove u ispunjavanju svojih nultih ciljeva.”

Dvospratni električni autobus EiV 22 ima za cilj da obezbjedi održiv gradski prevoz u Indiji, jer zauzima manje prostora na putu, terminalu i depou po putniku koji sjedi u poređenju sa automobilom ili standardnim autobusom. Osim toga, Switch Mobility navodi da može prevesti gotovo dvostruko veći broj putnika u odnosu na standardni solo autobus, uz samo 18 posto povećanja težine praznog vozila.

Postoji potreba da se prevozni sistem Indije transformiše u dugoročnoj perspektivi. Sa fokusom na reformu gradskog prevoza, pokušavaju da izgrade integrisani ekosistem elektromobilnosti sa malim otiskom i velikom gustinom putnika. Vladina vizija i politike preko subvencija podržavaju usvajanje korištenja električnih vozila s rastućom potražnjom potrošača za zelenijim rješenjima. Uvođenje novih tehnologija donijet će dobrobit i za putnike i za društvo u cjelini.

Switch EiV 22 napaja baterija od 231 kWh sa sistemom dvostrukog punjenja. Ovo električnom autobusu na sprat omogućava domet do 250 kilometara za gradsku upotrebu. Switch India je već dobio narudžbu od 200 električnih dvospratnih autobusa od BEST-a, koji posluje u Mumbaiju. Ranije ove godine, Switch Mobility je također lansirao električni Switch EiV 12 dizajniran za indijsko tržište.