Naslovnica Novosti Tata Starbus EV: U mjesec dana preko 3.600 narudžbi za autobuse!

Tata Starbus EV: U mjesec dana preko 3.600 narudžbi za autobuse!

89
0
PODIJELI

Tata Motors, najveći indijski proizvođač komercijalnih vozila, objavila je da je kompanija dobila narudžbu za isporuku 921 električnog autobusa. Naručilac je Bengaluru Metropolitan Transport Corporation (BMTC), a ugovorom je predviđeno da Tata Motors isporučuje i održava 12-metarske električne autobuse na period od 12 godina.

Ova narudžba je kruna uspjeha Tata Motors na tenderima, jer je kompanija u periodu od 30 dana sklopila ugovore o isporuci više od 3.600 električnih autobusa! Prethodno je Delhi Transport Corporation naručio 1.500 vozila, a West Bengal Transport Corporation dodatnih 1.180 vozila. O kakvom se poslu radi najbolje pokazuje činjenica da je Tata Motors do sada u cijeloj Indiji isporučila samo 715 električnih autobusa.

Sve narudžbe se odnose na Tata Starbus EV model, električni autobus, koji je dostupan u nekoliko konfiguracija. Iako to nije precizno naznačeno, vjerovatno će dominirati verzije sa elektromotorom snage 245 kW (330 KS) i litij-ionskom baterijom kapaciteta 250 kWh, koja je dovoljna za autonomiju od preko 200 kilometara na jednom punjenju.

izvor: proauto.ba