Naslovnica Novosti The Bus Ontime dodao u flotu 10 VDL Futura

The Bus Ontime dodao u flotu 10 VDL Futura

483
0
PODIJELI

Krajem augusta španska transportna kompanija The Bus Ontime dodala je 10 VDL Futura u svoju flotu. Koristit će se za prevoz radnika i učenika te turističke i posebne ture. Ovo je prva saradnja VDL Bus & Coach i The Bus Ontime

“Uprkos nekim teškim godinama, industrija autobusa uvijek će biti od velike važnosti za Španiju i posebno za turistički sektor”, rekao je Hector Rodriguez, generalni direktor VDL Bus & Coach Espaňa. “Oduševljeni smo što naši klijenti nastavljaju da ulažu u svoje poslovanje kupovinom novih autobusa, oslanjajući se na naše Future zbog njihove isplativosti i visokog nivoa udobnosti putnika. Podrazumijeva se da će VDL Bus & Coach Espaňa ojačati svoje aktivnosti u području prodaje novih vozila, dijelova i servisa. Španija je jedno od najvažnijih rastućih tržišta za VDL Bus & Coach u Evropi. Zato se radujemo dugoročnoj saradnji sa The Bus Ontime.”, završio je Rodriguez.

VDL Futura asortiman se više nego dokazao u smislu pouzdanosti i isplativosti. Konkurentna cijena kilometraže zbog male težine i potrošnje goriva u kombinaciji s velikim kapacitetom putnika dodaje vrijednost za povećanje profitabilnosti, posebno u vrijeme kada cijena goriva vrtoglavo raste. Ekonomičan Euro 6 pogon ima minimalan uticaj na životnu sredinu. U VDL Futuri udobnost, sigurnost, tehnologija i dizajn savršeno su usklađeni. Future za The Bus Ontime imaju snažan DAF MX-11 motor sa 450 KS (7 autobusa) i 410 KS (3 autobusa) i standardno su opremljeni sa Predictive Powertrain Control (PPC), inteligentnim tempomatom koji predviđa topografsku situaciju. Uz pomoć GPS podataka, PPC kontinuirano izračunava tok puta, tako da se u svakom trenutku bira prava brzina. Na ovaj način se postiže najviši nivo udobnosti vožnje, a potrošnja goriva ostaje niska.

Vozni park The Bus Ontime raspolaže vozilima u svim kategorijama prevoza putnika te se savršeno prilagođava najzahtjevnijim rutama svojih kupaca i pod najstrožim mjerama sigurnosti. Kupci mogu birati između najšireg asortimana autobusa na tržištu, od minibusa sa 19 sjedišta do vrhunskih autobusa kapaciteta do 70 putnika, koji su svi opremljeni najsavremenijim sigurnosnim karakteristikama i dodacima, kao što su Wi-Fi i USB priključci za maksimalnu udobnost i praktičnost.