Naslovnica Novosti Karsan isporučio 12 zglobnih električnih e-ATA autobusa u Rumuniju

Karsan isporučio 12 zglobnih električnih e-ATA autobusa u Rumuniju

332
0
PODIJELI

Karsan je isporučio 12 električnih zglobnih autobusa e-ATA od 18 metara u rumunski grad Brašov. Ova isporuka je dio najvećeg turskog ugovora o izvozu električnih autobusa u vrijednosti od 35 miliona eura. Rumunsko Ministarstvo regionalnog razvoja i javnog upravljanja dodjelilo je ugovor Karsanu 2021. godine za isporuku 12 električnih autobusa e-ATA za Brašov i 44 e-ATA električna autobusa za Temišvar.

Očekuje se da će svaki autobus smanjiti emisiju CO2 za 681 tonu godišnje. Izvršni direktor Karsana Okan Baş rekao je: “Rumunija se vrlo brzo prilagođavala električnoj transformaciji u smislu transporta. Podržavamo ovaj tempo i potrebe Rumunije za efikasnim vozilima javnog prevoza našim visokotehnološkim električnim proizvodima. Dinamika brenda Karsan je u velikoj mjeri u skladu s dinamikom Rumunije u smislu brzog prilagođavanja tehnološkoj transformaciji.”

Karsan takođe instalira ukupno 75 Ekoenergetyka stanica za punjenje u Rumuniji. U Temišvaru će biti instalirana 44 spora punjača i 15 pantografa, dok će autobuse u Brašovu napajati 12  sporih punjača u garažama i 4 brza punjača. Karsan će šest godina biti odgovoran za održavanje i servisiranje električnih autobusa.