Naslovnica Novosti Alexander Dennis samostalno razvio potpuno električni autobus

Alexander Dennis samostalno razvio potpuno električni autobus

341
0
PODIJELI

Britanski Alexander Dennis Limited (ADL) krajem augusta je objavio da proširuje svoju ponudu autobusa s nultom emisijom dodatkom novih električnih autobusa potpuno dizajniranih i integriranih u vlastitoj stručnosti. Dostupni za isporuku kupcima od kraja 2023. godine, mali električni i dvospratni električni autobusi dopunit će veoma uspješne proizvode BYD-ADL partnerstva, koji će se nastaviti prodavati i podržavati.

Ovaj potez dovodi asortiman električnih autobusa Alexander Dennis u skladu s dugo uspostavljenom strategijom kompanije koja nudi vlastita, integrirana vozila uz autobuse izgrađene na šasijama odabranih partnera kako bi se osiguralo da kupci imaju najširi raspon dostupnih rješenja za ispunjavanje njihovih individualnih zahtjeva.

Zadivljujući novi jezik dizajna, koji je u razvijen domaćim snagama i uz pomoć talentiranih industrijskih dizajnera  i studenata vodećeg kursa dizajna automobila i transporta na Univerzitetu Coventry, dat će novim modelima nepogriješivu privlačnost i naglasiti njihove akreditive nulte emisije.

Autobusi za Veliku Britaniju i Irsku u potpunosti će biti izgrađeni u Britaniji. Detalji i tehničke specifikacije bit će objavljeni u narednim mjesecima. Na međunarodnom planu, nova platforma će biti prilagođena zahtjevima gradova, transportnih vlasti i autobuskih kompanija na svakoj teritoriji, u skladu sa filozofijom Alexandera Dennisa o pružanju optimalnog rješenja za svaku potražnju tržišta. Nedavno objavljena narudžba za Enviro500 EV električni dvospratni autobus za Hong Kong bit će dio ove nove generacije autobusa s nultom emisijom.

Izuzetno uspješni električni autobusi BYD-ADL Enviro200 EV i BYD ADL Enviro400 EV izgrađeni u partnerstvu s BYD-om nastavit će se nuditi u Velikoj Britaniji, Irskoj i Novom Zelandu, pružajući operaterima izbor rješenja bez premca. Druga generacija autobusa na vodik Alexandera Dennisa, Enviro400 FCEV, također će nastaviti da čini važan dio kompanijskog asortimana autobusa sa nultom emisijom i bit će isporučen korisniku Liverpool City Region kasnije ove godine.

“Alexander Dennis nastavlja da predvodi tranziciju ka mobilnosti sa nultom emisijom i ovo neuporedivo ulaganje u najnoviju tehnologiju nulte emisije daje operaterima, transportnim vlastima i gradovima slobodu izbora između još šireg spektra autobusa,” kazao je predsjednik i generalni direktor Paul Davies. “Uvijek smo bili veoma cijenjeni zbog naših inovacija proizvoda i tokom ovog teškog perioda za našu industriju nastavili smo da izazivamo naš inženjerski tim da evoluira naš asortiman. Rezultat će biti potpuno novi, potpuno interno dizajniran, integriran električni proizvod koji će našim klijentima omogućiti pristup najnovijoj tehnologiji vozila s nultom emisijom iz jednog, pouzdanog izvora. Investicije se mogu učiniti sigurnim znajući da će sve i dalje dobijati prvoklasnu podršku na tržištu po kojoj smo poznati.”