Naslovnica Novosti Zapažen nastup Anadolu Isuzu na IAA 2022

Zapažen nastup Anadolu Isuzu na IAA 2022

518
0
PODIJELI

Anadolu Isuzu je imao zapažen nastup sa novim modelima autobusa koje proizvodi na sajmu IAA. Sajam je održan u periodu između 20. i 25. septembra 2022. godine u Hanoveru. Zabilježene su i dvije svjetske premijere – električni Big-e model koji će se u potpunosti proizvoditi u Turskoj i predstavlja novi segment te CitiVolt – električni 12-metarski gradski autobus. Osim ove dvije premijere, kompanija je izložila i svoj potpuno električni NovoCiti Volt, Kendo CNG kao i Isuzu Grand Toro.

Anadolu Isuzu prenio je svojih 40 godina iskustva u razvoju kamiona na razvoj modela Big-e. Proizveden u potpunosti u Turskoj s vizijom za budućnost u transportnim rješenjima, Big-e se ističe svojom kompaktnom strukturom i inovativnim električnim motorom. Osim nosivosti do 1000 kg, Big-e ima nosivost do 4 kubna metra. Nudi domet do 150 kilometara sa 20% sposobnosti penjanja i tri različita kapaciteta baterija: 10-15-20 kWh. Big-e može postići maksimalnu brzinu od 80 km/h i može se napuniti za 3 do 5 sati, čak i uz direktnu kućnu utičnicu. Novi model će se prvenstveno nuditi za potrebe kompanija koje se bave lokalnim transportom i dostavama.

Anadolu Isuzu podigao je svoje iskustvo s električnim proizvodima, koje je počelo s NovoCiti Volt modelom, na sljedeći nivo i svom portfoliju dodao potpuno električni gradski 12-metarski model CitiVolt. Pored svojih vrhunskih karakteristika kao što su potpuno novi dizajn, najsavremenija oprema i nulta emisija, nudi nesmetan pristup putnicima zahvaljujući platformi niskog poda i širokim ulaznim i izlaznim vratima. CitiVolt pruža više performansi sa svojim snažnim električnim motorom i ugodniju vožnju sa svojim ergonomski dizajniranim prostorom za vozača i prilagodljivim ekranom. Vozilo je opremljeno sa Proterra baterijama koje omogućavaju jako dobre rezultate u smislu dosega na jednom punjenju.

Električni autobus srednje veličine NovoCiti Volt, koji je dizajnirao Anadolu Isuzu u skladu s trendovima javnog prevoza budućnosti, također će pojavio na sajmu IAA sa svojim privlačnim dizajnom i tehnološkom opremom. NovoCiti Volt, koji je nagrađen u kategoriji “Transport” na globalnom konkursu za dizajn ABC Design Award, uspješno ispunjava aktuelne svjetske standarde u segmentu električnih autobusa srednje veličine. Ekološki prihvatljiv NovoCiti Volt, koji je razvijen za zaštitu prirode za održiv život, ističe se niskim operativnim troškovima i maksimalnom efikasnošću. Pružajući putnicima ugodnu atmosferu svojim prostranim i udobnim dizajnom unutrašnjosti, NovoCiti Volt nudi domet do 350 km sa svojom baterijom visokih performansi od 268 kWh. Zahvaljujući sistemu bodovanja vozača vozila, operativna efikasnost se može postići smanjenjem potrošnje energije. Ovaj model je nedavno predstavljen javnosti i u Bosni i Hercegovini.

Kendo 13 CNG, jedan od asertivnih modela koji je Anadolu Isuzu predstavio na sajmu IAA, lako odgovara na zahtjeve modernih gradova za nisku emisiju, udoban, siguran i održiv prevoz. Potpuno usklađen sa rigoroznim evropskim normama o emisiji štetnih gasova, Kendo 13 CNG čini razliku sa svojim motorom na CNG plin, sistemom bodovanja vozača i vožnje, kao i kompletnim sigurnosnim paketom.

Isuzu Grand Toro, model srednje veličine autobusa koji je također bio predstavljen, nudi visoke performanse i niske emisije u skladu sa Euro 6E standardima emisije. Opremljen je motorom koji proizvodi 206 KS pri 2300 o/min. Ističući se svojom visokom upravljivošću, pogodan je za oblasti kao što su usluge na kratkim i srednjim udaljenostima, turistički i aerodromski prevoz te prevoz radnika i učenika. Ovaj model je razvijen da zadovolji potrebe za prevozom na kratke i srednje udaljenosti, gde veliki autobusi nisu dovoljno efikasni i efikasni, sa svojim kapacitetom do 37 sedišta, prostranim enterijerom i velikom ponudom prtljaga. Grand Toro, koji također predstavlja novi dizajnerski jezik Anadolu Isuzu, ocijenjen je vrijednom srebrenom nagradom na A-Design Awards u Italiji u kategoriji “Dizajn proizvoda – mobilnost”.

Navodeći važnost učestvovanja na sajmu transporta IAA u Hanoveru za povećanje uspjeha Anadolu Isuzu, koji izvozi u više od 45 zemalja, generalni direktor Anadolu Isuzu Tuğrul Arıkan rekao je: “Kao najveći turski izvoznik midibusa učestvujemo na sajmu transporta u Hannoveru IAA koji okuplja glavne učesnike svjetske industrije proizvodnje autobusa. Ekološki prihvatljivi, inovativni, udobni i moderni autobusi i autobusi srednje veličine koje proizvodimo bit će na putevima mnogih drugih gradova svijeta u narednom periodu. U skladu sa našim globalnim ciljem rasta, odlučni smo da u narednom periodu predstavljamo turski inženjering i stručnost u oblasti komercijalnih vozila u više zemalja. U tom pravcu nastavićemo jačati naše napore i doprinos privredi, izvozu i kvalifikovanom zapošljavanju naše zemlje.”