Naslovnica Novosti Marcopolo prodao prve autobuse nove generacije u Argentinu

Marcopolo prodao prve autobuse nove generacije u Argentinu

473
0
PODIJELI

Nakon osvajanja Brazila, sa prodajom na svim tržištima na kojima proizvođač posluje, generacija G8 međugradskih autobusa Marcopolo debitovala je i na argentinskom tržištu. Kompanija Andesmar S.A., iz provincije Mendoza, nabavila je 11 jedinica dvospratnog modela Paradiso G8 1800 DD, koji će se koristiti na turističkim operacijama i na međudržavnim linijama u toj zemlji.

“Širenje na nova tržišta sa novom generacijom vozila je dodatni dokaz visokog nivoa tehnologije i inovacija koje je generacija G8 uvela za transportne operatere. Modeli G8 se već koriste u različitim zemljama Južne Amerike, a sada i u Argentini, jednom od naših glavnih tržišta u regionu”, istakao je André Armaganijan, direktor međunarodnog poslovanja, komercijalnih operacija i stranog tržišta u Marcopolo.

Sa ukupnom dužinom od 14 metara i šasijom Scania K 440B 6×2, Paradiso G8 1800 DD prima 58 putnika, od čega je 46 na gornjem te 12 na donjem spratu, u sjedištima za spavanje, sve sa USB-om utičnicama, sigurnosni pojasevima i držačima za čaše. Vozila su opremljena sistemima za klimatizaciju i zabavu Valeo CC430 P3, sa DVD-om i šest monitora, kamerom za vožnju unazad, roletnama, elektronskim planom puta te stalkom za prtljag.

Andesmar S.A. kupuje Marcopolo autobuse od 1998. godine. Kompanija je osnovana 1967. godine, ubrzo nakon što je Guido Badaloni, osnivač grupe, kupio Expreso Campo Los Andes (ECLA), pružajući usluge između Mendoze i La Consulta koji su udaljeni 120 kilometara. ECLA je postavila temelje za stvaranje Autotransportes Andesmar, koji je u početku spajao mjesta Mendoza i Bahía Blanca, u provinciji Buenos Aires. Godine 1972. Autotransportes Andesmar je nastavio da raste i širi se u cijeloj Argentini, uz proširenje poslovanja na Čile. Danas u rukama treće generacije porodice Badaloni, kompanija nudi najdužu rutu u Argentini i prevozi više od 1,8 miliona putnika godišnje, pri tom prelazeći oko 45 miliona kilometara.

Novu generaciju Paradiso 1800 DD autobusa prevoznici kupuju zbog svoje sigurnosti, udobnosti i efikasnosti. Nova generacija donosi sa sobom više od 140 novih značajki za vozače, putnike i operatere. Model ima dizajn bez presedana, sa Marcopolo DNK i aerodinamičkim koeficijentom od samo 0,379, što garantuje manju potrošnju goriva i smanjenu emisiju štetnih gasova.

Marcopolo je osnovan prije 72 godine u Caxias do Sul i danas je lider u proizvodnji karoserija autobusa u Brazilu i svrstava se među najveće proizvođače u svijetu. Kompanija kontinuirano ulaže u poboljšanje, tehnologiju, dizajn i proširenje, proizvodeći rješenja koja doprinose razvoju kolektivnog prevoza putnika. Sa fabrikama na pet kontinenata, vozila koja proizvodi kompanija voze se putevima više od stotinu zemalja.