Naslovnica Novosti Nova i prostrana Setra za Donell Gruppenreisen

Nova i prostrana Setra za Donell Gruppenreisen

369
0
PODIJELI

Donell Gruppenreisen GmbH proširio je svoj vozni park izuzetno udobnih i luksuznih vozila sa još jednim odličnim autobusom. Radi se o novom turističkom autobusu Setra 515 HD. Radi se o ComfortClass tipu vozila, a u Neu Ulmu je isporučeno sa konfiguracijom sjedišta 2+1 koja štedi prostor, tako da osim vozača i suvozača ima mjesta za 29 putnika.

“Sa ovim novim dvoosovinskim vozilom, naši gosti dobijaju razne funkcije udobnosti koje sežu daleko od uobičajenih standarda. Za nas to uključuje i dosta prostora za noge,” kazao je generalni direktor Frank Donell. Novo vozilo će se prvenstveno koristiti na višednevnim turama širom Evrope. To je treći Setra turistički autobus u floti kompanije sa sjedištem u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Inače, vozni park je šaren i čine ga razni autobusi proizvođača MAN, Neoplan, Mercedes i Setra, a svima je zajednička karakteristika da se radi o vozilima sa izuzetno kvalitetnom VIP opremom u unutrašnjosti. Prvo putovanje nove Setre 515 HD bilo je do Marije Alm u Austriji. Vozilo će se također koristiti i kao timski autobus od strane brojnih sportskih klubova koji sarađuju sa ovom kompanijom.

Donell Gruppenreisen je osnovao Frank Donell 1989. godine. Pored sopstvenih turističkih aranžmana i ponuda, kompanija takođe iznajmljuje svoja vozila, koja se koriste, između ostalog i na putovanjima za horove, studente i školske izlete.