Naslovnica Novosti Sunsundegui SC7 novi klupski autobus ekipe C.D. Mirandés

Sunsundegui SC7 novi klupski autobus ekipe C.D. Mirandés

431
0
PODIJELI

Sredinom septembra, španski fudbalski drugoligaš Club Deportivo Mirandés je predstavio novi klupski autobus na parkingu stadiona Anduva. Događaju su, između ostalih, prisustvovali generalni direktor kluba, Ricardo Cantera, i Jorge López, menadžer kompanije Autobuses Herrera, koja je inače i vlasnik novog klupskog autobusa.

Novi autobus, Sunsundegui SC7 na Volvo B11R šasiji i u izvedbi na tri osovine, kupila je kompanija Autobuses Herrera. “Za nas, Autobuses Herrera je veoma važan dio. Oni su s nama zajedno dugi niz godina i uvijek su bili posvećeni našem timu” izjavio je Cantera. Zajedničko putovanje traje više od deset godina, a novi autobus će nastaviti da obilazi gradove i stadione širom Španije, noseći tako imidž C.D. Mirandésa širom države. “Oduševljeni smo povjerenjem koje nam Club Deportivo Mirandés ukazuje. Znamo da smo dio imidža kluba i grada i veoma smo ponosni na to”, priznao je Lopez, menadžer kompanije Autobuses Herrera.

Novo vozilo za prioritet ima udobnost i kvalitet putovanja. Vozilo je dugo 14 metara, što je duže od prethodnog, a ima manje sjedišta (45) i više prostora za noge kako bi se dobila veća udobnost. U tom smislu, neke od karakteristika koje novi autobus sadrži su toalet, USB utičnice, Wi-Fi, audio/video oprema te stolovi kako bi putovanja bila što podnošljivija. Vozilo je opremljeno i sa Volvo motorom od 460 KS, koji nudi bolje performanse od prethodnog modela.

Sunsundegui nastavlja da radi na svojoj društvenoj i ekološkoj posvećenosti, tražeći sve održivija rješenja za kolektivni transport, kao što je projekat Aerosun, sa kojim uspjeva da smanji potrošnju i emisiju CO2 za 6% uz poboljšanja u aerodinamici i smanjenju težine. Ovo smanjenje također znači uštedu od oko 10.200 € u prvih 400.000 pređenih km.