Naslovnica Novosti Ebusco nastavlja rasti na tržištu Švedske

Ebusco nastavlja rasti na tržištu Švedske

383
0
PODIJELI

Ebusco, pionir i predvodnik u razvoju električnih autobusa i sistema za punjenje, potpisao je (fiksni) ugovor sa Connect Busom za 47 autobusa Ebusco 3.0 od 12 i 18 metara. Isporuka ovih autobusa planirana je za kraj 2023. godine. Ovim ugovorom Ebusco jača svoju poziciju u Švedskoj pozdravljajući novog operatera u svojoj bazi klijenata.

Connect Bus pruža usluge javnog prevoza, školskih prevoza i specijalnih prevoza za opštine i saobraćajne vlasti. Kompanija ima oko 3.700 zaposlenih i oko 2.600 vozila u pogonu. Kompanija je nastala spajanjem dvije švedske i četiri norveške kompanije. Connect Bus ima opsežne operacije u Švedskoj i Norveškoj, uključujući Småland, zapadnu Švedsku i Jämtland.

29 autobusa Ebusco 3.0 od 12 metara i 18 Ebusco 3.0 od 18 metara koristit će se za Upravu javnog prevoza Länstrafiken Kronoberg u Švedskoj i vozit će u Växjöu. Christian Plyhm, iz Connect Busa, je prokomentarisao: “Connect Bus se raduje isporuci prve serije Ebusco 3.0 autobusa i 12-metarskih i 18-metarskih autobusa. Ovom narudžbom ulažemo u zdraviju životnu sredinu i činimo sljedeći korak ka tome da nulta emisija bude novi standard.”

Peter Bijvelds, izvršni direktor Ebusca, izjavio je: “Divno je vidjeti da smo ubrzo nakon našeg prvog ugovora sada u mogućnosti odmah nastaviti s drugim ugovorom sa prekrasnim klijentom kao što je Connect Bus. To je još jedna potvrda da se naši planovi rasta mogu realizirati, kako sa postojećim kupcima, tako i, kao u ovom slučaju, s novim kupcima. Radujemo se nastavku saradnje sa Connect Busom.”