Naslovnica Novosti Karsan isporučuje do 31 zglobni električni autobus u Bolonju

Karsan isporučuje do 31 zglobni električni autobus u Bolonju

372
0
PODIJELI

Nudeći visokotehnološka rješenja za mobilnost s vizijom da bude “Korak ispred u budućnosti mobilnosti”, Karsan ubrzava u Italiji. Tome u prilogu govori i činjenica da je Karsan pobijedio na tenderu za 24 fiksna i 7 opcionih 18-metarskih električnih autobusa za javni prevoz u Bolonji sa svojim e-ATA modelom. U skladu sa tenderom, kompanija je potpisala ugovor sa TPER Bologna, koja je svojom inovativnom perspektivom bila pionir transformacije električnog javnog prevoza u Italiji. Isporuka vozila planirana je za posljednji kvartal 2023. godine. Osim kupovine autobusa, Karsan će obavljati i usluge održavanja vozila u čak narednih 18 godina.

Ističući da je Karsan ušao u visoko produktivan period u svojoj italijanskoj organizaciji, izvršni direktor Karsan Okan Baş rekao je: “Ponosni smo što možemo dodati nove uspjehe koje smo postigli u Italiji. Nakon naše prodaje e-JEST i e-ATAK modela, sada se širimo na italijansko tržište sa e-ATA. Osim toga, ovim tenderom koji smo dobili, prodali smo i prvi električni pantografski autobus u klasi 18 metara u Italiji. U Karsanu ciljamo značajan rast u Italiji u narednom periodu.”

Karsanova pozicija u Italiji će biti dodatno ojačana tržišno-specifičnim strukturama, a broj Karsan vozila u Italiji će do kraja sljedeće godine biti 106. Ova transformacija na italijanskom tržištu nastavit će se s zajedno sa drugim evropskim zemljama. Potpisani ugovor je vrijedan 18,2 miliona eura i u tu cijenu ulazi nabavka električnih autobusa, kao i usluge održavanja vozila. TPER Bologna je poznata kao najveća kompanija za prevoz putnika u regiji Emilia-Romagna u Italiji.