Naslovnica Novosti Brazilski JSL nabavio 75 novih Marcopolo Ideale 800 autobusa

Brazilski JSL nabavio 75 novih Marcopolo Ideale 800 autobusa

352
0
PODIJELI

JSL S.A., brazilska kompanija za logistiku, drumski transport i čarter usluge, kupila je 75 novih autobusa Marcopolo Ideale 800. Vozila se isporučuju u kontinuitetu i koristit će se u čarter servisu za opsluživanje prevoza rudara. “JSL je nastojao da obogati svoju flotu naprednim modelima, sa visokim standardima kvaliteta, robusnosti, udobnosti i operativne efikasnosti. Za čarter operacije, Ideale 800 pruža više unutrašnjeg prostora, udobnosti i sigurnosti za putnike”, ističe Alexandre Romano, poslovni menadžer za jugoistočnu-sjeveroistočnu regiju Marcopola. Kompanija JSL je u vlasništvu porodice Simões.

Autobusi Ideale 800 proizvedeni za JSL imaju ukupnu dužinu od 12.700 mm, šasiju Mercedes-Benz OF 1721 i kapacitet za prevoz 44 putnika. Opremljeni su Executive 1025 sjedištima, opcijom obaranja naslona, sa držačima za čaše, pretincima za lične stvari i sigurnosnim pojasom u tri tačke. Sva vozila su opremljena toaletom, retarder kočnicom, sistemom za nadzor, Valeo krovnom klimom i liftom za korisnike invalidskih kolica, zavjesama, digitalnim linijskim displejima, prtljažnim prostorom te audio/video sistemom uz DVD player i monitore.

Kompaniju JSL je osnovao Júlio Simões 1959. godine u Mogi das Cruzesu u širem okrugu Sao Paula, gdje joj je sjedište i danas, dok se kancelarije kompanije nalaze u Sao Paulu. JSL je brazilski lider u cestovnoj logistici, koja između ostalih uključuje usluge čartera, upravljanje flotom, transportom tereta, logistiku robe i urbanu distribuciju.