Naslovnica Novosti CaetanoBus i UNVI će raditi zajedno električne autobuse za špansko tržište

CaetanoBus i UNVI će raditi zajedno električne autobuse za špansko tržište

314
0
PODIJELI

Nakon što su Castrosua i BYD prošli mjesec objavili vijest da će zajedno sarađivati na španskom tržištu u segmentu električnih autobusa, uslijedila je još jedna objava, ovaj put od strane CaetanoBus-a i UNVI-ja. Ova dva proizvođača autobusa su započeli saradnju u cilju obezbjeđivanja modela električnih autobusa za špansko tržište. Prvi rezultat sporazuma biće autobus Caetano UNVI C21, koji će je predstavljen na sajmu FIAA Madrid (18-21. oktobar).

12-metarski električni gradski autobus ima električnu šasiju iz Caetana i karoseriju iz kompanije UNVI. Caetano e.CC 121 je niskopodna 100% električna šasija, koju je dizajnirao CaetanoBus za karoseriste. U saradnji sa UNVI-jem, ovaj 100% električni autobus proizveden je u Španiji sa čeličnom karoserijom koja zadovoljava propis o prevrtanju (R66) sa optimizovanom težinom i kapacitetom putnika. Kapacitet baterije može doseći 420 kWh.

Strateška saradnja Caetana i UNVI-ja “predviđa da se zadovolje zahtjevi španskog tržišta kroz sporazum o razvoju, proizvodnji i prodaji električnog autobusa Caetano UNVI C21. Zahvaljujući velikom tržišnom iskustvu i zajedničkoj viziji e.Mobility, partnerstvo je idealno pozicionirano da proširi ponudu autobusa sa nultom emisijom po španskim gradovima i krene naprijed sa dekarbonizacijom”, istakli su novi partneri u zajedničkoj izjavi.