Naslovnica Novosti Tri nove Setre petice za kompaniju Geldhauser

Tri nove Setre petice za kompaniju Geldhauser

454
0
PODIJELI

Njemačka kompanija Geldhauser Linien- und Reiseverkehr GmbH & Co. KG pojačala je svoju flotu za još tri nova Setra ComfortClass autobusa za svoj turistički program. Radi se o dva autobusa Setra 515 HD i jedan Setra 511 HD. Sva tri nova autobusa su klasifikovani sa četiri zvjezdice udobnosti.

Setra 511 HD opremljena je sa 35 sjedišta dok dva autobusa Setra 515 HD imaju po 44 sjedišta plus vozač i suvozač. Sva tri vozila će se koristiti na turističkim turnejama širom Evrope. Kompanija Geldhauser sa sjedištem u Hofoldingu u Bavarskoj trenutno zapošljava preko 800 ljudi i ima vozni park od preko 575 vozila – od malih autobusa za osobe s invaliditetom do luksuznih autobusa na sprat za vlastitu ponudu vanrednih vožnji.

Pored autobusa, kompanija, koja je osnovana 1962. godine, u svom voznom parku ima i brojne autobuse za javni prevoz širom Bavarske. Ti autobusi se koriste u okruzima Minhen, Starnberg, Bad-Tölz/Wolfratshausen, Fürstenfeldbruck i Dachau za redovni linijski javni prevoz, školski i prigradski prevoz, a veliki broj tih vozila su upravo brenda Setra.