Naslovnica Novosti VDL Bus & Coach isporučio 10 Futura autobusa na Kanarske otoke

VDL Bus & Coach isporučio 10 Futura autobusa na Kanarske otoke

616
0
PODIJELI

VDL Bus & Coach je isporučio 10 autobusa Futura FHD2-129 kompaniji Grupo 1844, a autobusi će se svakodnevno koristiti za ekskurzije, transfere, shuttle usluge i školski prevoz.

“Uprkos nekim teškim godinama, autobuska industrija će uvijek biti od velike važnosti za Španiju i posebno za turistički sektor”, rekao je Héctor Rodríguez, generalni direktor VDL Bus & Coach España S.L. te nastavio: “Oduševljeni smo što naši klijenti nastavljaju da ulažu u svoje poslovanje kupujući nove autobuse, oslanjajući se na naše Future zbog njihove isplativosti i visokog nivoa udobnosti za putnike. VDL Bus & Coach España S.L. je aktivan igrač u oblasti novih vozila, dijelova i usluga. Španija je jedno od najvažnijih rastućih tržišta za VDL autobuse u Evropi. Radujemo se dugoročnoj saradnji sa Grupom 1844 i našim servisnim partnerom WARSA (Whole and Retailer SA).”

Kompanija WARSA, distributer VDL Bus & Coach na Kanarskim otocima, ima više od 30 godina iskustva u prodaji i servisu i smatra se mjerilom u znanju i iskustvu u sektoru javnog prevoza i turizma. “Posljednjih nekoliko godina bile su teške za industriju. Na sreću, vidimo da je potražnja za autobuskim prevozom značajno porasla, kako u javnom prevozu tako i u turističkoj industriji. Ovo ima pozitivan utjecaj na tržište autobusa”, kazao je Pieter Gerdingh, Poslovni menadžer u VDL Bus & Coach. “Proizvodnja autobusa je ponovo pokrenuta i omogućava nam da dobro odgovorimo na rastuće zahtjeve evropskog tržišta”, završio je Gerdingh

VDL Future imaju snažan DAF MX-11 motor od 450 KS i standardno su opremljeni sa prediktivnom kontrolom pogona (PPC – Predictive Powertrain Control), inteligentnim tempomatom koji uzima u obzir topografske informacije. Podržan GPS podacima, PPC kontinuirano izračunava tok puta tako da se u svakom trenutku odabere ispravna brzina. Na ovaj način postiže se najviši nivo udobnosti vožnje, a potrošnja goriva ostaje niska u svakom trenutku.

Grupo 1844 je prisutan u područjima kao što su Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria i La Palma. Kompanija zapošljava više od 1.000 ljudi, a njene glavne aktivnosti su fokusirane na usluge prevoza putnika. Sa sopstvenim kompanijama koje se odnose na servis održavanja, rezervne delove i IT, kompanija garantuje optimalnu uslugu uz maksimalnu samoodrživost. Vozni park trenutno broji više od 600 vozila.