Naslovnica Novosti Sunsundegui zamjenjuje klasične retrovizore sa HD kamerama

Sunsundegui zamjenjuje klasične retrovizore sa HD kamerama

391
0
PODIJELI

Španski proizvođač autobusa Sunsundegui odlučio je da klasične retrovizore od sada zamjeni sa HD kamerama. Novi sistem kamera implementiran u modelu SB3 GO predstavljen je tokom Autocar Expo sajma u Lionu (Francuska). Dvije kamere visoke rezolucije (HD) omogućavaju vozaču da vidi slike u realnom vremenu, postižući najbolju moguću viziju učesnika u saobraćaju.

Sunsundegui napreduje u svojim naporima da ugradi stalna poboljšanja u svoja vozila i predstavi ih na domaćem, ali i stranim tržištima. “U Sunsundegui gledamo u budućnost kroz inovacije i tehnološka istraživanja kako bismo ponudili najbolje proizvode. Zahvaljujući novom sistemu HD kamera, naša vozila dobijaju na aerodinamici, sigurnosti, profitabilnosti i održivosti”, objasnio je José Ignacio Murillo, generalni direktor karoserijskog odjela u Sunsundegui. Dvije kamere visoke definicije (HD) postavljene sa strane vozila zamjenjuju standardne vanjske retrovizore. Oni omogućavaju vozaču da gleda slike u realnom vremenu na HD monitoru sa podeljenim ekranom koji se nalazi u stubu prozora vozila, dajući najbolji mogući pogled na učesnike u saobraćaju, kako sa strane vozila tako i pod uglom u odnosu na zadnji dio vozila.

Ovaj novi inovativni sistem na različite načine povećava sigurnost korisnika, kako u vozilu tako i na putu. Kamere se bez napora prilagođavaju svjetlosnim i tamnim uslovima, kao što su tuneli, i nude optimalnu vidljivost noću. Sistem pokriva veće vidno polje od retrovizora pa čak nudi i mogućnost dodavanja kamere u istom kućištu, omogućavajući vozaču da vidi mrtve uglove pored svog vozila i na taj način spriječi nezgode. Osim toga, vozaču pruža veću udobnost u vožnji, jer je u stanju da lako manevrira u svim saobraćajnim situacijama. S druge strane, kompaktan i aerodinamičan dizajn i smještaj kamera u karoseriji omogućavaju uštedu u potrošnji goriva autobusa.

Autocar Expo, održan je od 12. do 15. oktobra u Lionu (Francuska), pružio je priliku za prezentaciju novog sistema kamera implementiranog u model SB3 GO, od strane Volvo France jer je autobus napravljen na Volvo šasiji i mehanici. Ovaj događaj je omogućio Sunsundegui da se pozicionira na izvoznom tržištu kao inovativan, održiv i kvalitetan karoserista. Isto tako, Volvo Italia je izlagala vozilo SB3 GO na IBE Intermobility and Bus Expo, koji je održan u Riminiju (Italija) od 12. do 14. oktobra, gdje su predstavljeni noviteti domaćih i međunarodnih automobilskih kompanija.

Sunsundegui ima više od 230 radnika i nalazi se u navarskom gradu Alsasua (Španija) te u ponudi ima širok spektar modela (SC7, SC5, SB3 GO i SB3) koji pokrivaju sve potrebe prevoza putnika. Karoserista fokusira svoj poslovni model na razvoj ekološki odgovornih i inovativnih rješenja za kolektivni transport koji jamče laganu i sigurnu karoseriju, te efikasan dizajn kroz smanjenje težine i potrošnje energije. Prisutan u više od 20 zemalja u Evropi, Africi i Aziji i sa sopstvenim odeljenjem za istraživanje i razvoj, Sunsundegui je danas solidna kompanija u stalnom rastu koja se iz dana u dan kladi na kvalitet i izvrsnost svojih vozila.