Naslovnica Novosti Volvo isporučuje 330 novih autobusa u Meksiko

Volvo isporučuje 330 novih autobusa u Meksiko

305
0
PODIJELI

Volvo Buses je osigurao tri velike narudžbe od ukupno 330 Volvo 9800 Euro 6 turističkih autobusa, od kojih je 140 dvospratnih, s isporukama predviđenim za 2023. godinu.

“Volvo Buses je osigurao isporuku najveće flote Euro 6 autobusa u Meksiku, baš kao što trenutno radimo u segmentu gradskih autobusa”, kazao je Rafael Kisel, viši potpredsjednik poslovne jedinice Volvo Buses Mexico. Značajne narudžbe uslijedile su nakon globalnog lansiranja uspješne nove platforme autobusa Volvo Buses za njegovu vrhunsku ponudu autobusa u junu ove godine, nudeći snage do 500 KS i značajne uštede goriva.

Sedam Volvo Euro 6 demo autobusa – jednospratnih i dvospratnih – testirali su vodeći autobuski prevoznici u Meksiku, što je rezultiralo uštedom goriva između devet posto i 13 posto, u usporedbi s prethodnom tehnologijom Euro 5. Ovo, zajedno s drugim prednostima, uključujući duže intervale održavanja, nove sigurnosne sisteme, veću udobnost za vozače i putnike te smanjenje emisija, buke i temperature, također je pomoglo u osiguravanju velikih narudžbi.

“Iako Euro 6 tehnologija nije obvezna u Meksiku do januara 2025. godine, tri naša partnera potvrdila su ove značajne narudžbe na temelju prednosti koje garantuje nova Volvo tehnologija, performansi jedinica i učinkovitosti njihovog rada,” dodao je Rafael Kisel. Nova platforma za turistički autobus uključuje Volvo 9800 za Meksiko, ponudu Volvo 9000 za Europu i Volvo B13R za tržišta šasija. U središtu je nova Euro 6 verzija pouzdanog Volvovog 13-litarskog motora. Svih 330 autobusa proizvodit će se u fabrici Volvo Buses u Tultitlanu u Meksiku.