Naslovnica Novosti Novi Plaxton Leopard i Panther autobusi za kupce u Engleskoj i Irskoj

Novi Plaxton Leopard i Panther autobusi za kupce u Engleskoj i Irskoj

360
0
PODIJELI

Alexander Dennis Limited (ADL) nastavio je ove godine sa dobrim poslovnim rezultatima o čemu svjedoče i posljednje isporuke njegove podružnice Plaxton i to modela Leopard i Panther za kupce u Engleskoj i Irskoj.

Novi Plaxton Leopard isporučen je kompaniji Chalkwell Coach Hire iz Sittingbournea, Kent. Opremljen sa 72 sjedišta u rasporedu 3+2, Chalkwellov Plaxton Leopard pruža veliki kapacitet za školske prevoze, ali i vanredne vožnje. Bočno postavljena rampa za invalidska kolica i linijski displeji osiguravaju zadovoljavanje propise o pristupačnosti PSVAR – Public Service Vehicles Accessibility Regulations za maksimalnu operativnu fleksibilnost.

Kao i svi Plaxton Leopard autobusi, izgrađen je na pouzdanoj i štedljivoj šasiji Volvo B8R. Novi autobus je značajna investicija za ovu porodičnu kompaniju, koja nudi putovanja autobusom i najam autobusa, kao i redovne školske autobuske usluge širom Kenta. Kompanija je zadnji put kupila potpuno nove autobuse 1998. godine, koje je u to vrijeme također isporučio Plaxton. Izvršni direktor Roland Eglinton, unuk osnivača kompanije Harryja Eglintona, je kazao: “Oduševljeni smo što možemo unaprijediti našu flotu s ovim potpuno novim autobusom Plaxton Leopard, koji nam daje nenadmašan kapacitet od 72 sjedišta i PSVAR certifikat. Budući da dugi niz godina upravljamo autobusima Plaxton, uključujući i rabljena vozila, znamo koliko su svestrani i prilagodljivi u kasnijoj eksploataciji, a to nam daje povjerenje da će zadržati svoju vrijednost dugo vremena.”

S druge strae, isporučen je i nov Plaxton Panther autobus za irskog prevoznika Mangan Tours iz Donegala. Autobus, izrađen na šasiji Volvo B8R, ima 53 sjedišta i opremljen je interijerom izvršne klase koji uključuje klima-uređaj, kuhinju i toalet. Vozilo je postalo novi član luksuzne turističke flote vozila Mangan Tours. Porodična kompanija pruža redovne usluge širom Irske, kao i turističke ture za odmor kako u Irskoj tako i širom Velike Britanije i Evrope.

Vlasnik Mangan Toursa Joseph Mangan rekao je: “Ovaj novi autobus je izvrstan za naše klijente i bit će izvrstan dodatak našoj floti. Nastavljamo ulagati u budućnost našeg poslovanja i drago mi je što mogu preuzeti ovo visokokvalitetno vozilo visokih specifikacija.” Regionalni menadžer prodaje ADL-a za Irsku, Lee Gibson, dodao je: “Bilo je zadovoljstvo raditi s Josephom i timom u Mangan Toursu po prvi put i veselim se dugotrajnom odnosu u budućnosti.”