Naslovnica Novosti Nova Setra za švicarski Sägesser reisen

Nova Setra za švicarski Sägesser reisen

744
0
PODIJELI

Kompanija Sägesser Reisen AG iz švicarskog grada Wintersingen proširila je svoju flotu autobusa novim autobusom – Setra 516 HDH. Turistički autobus TopClass Setra opremljen je sa 50 visokokvalitetnih Ambassador putnih sjedišta sa podesivim udobnim naslonima za glavu i maksimalnom udubnošću. Na dužinu vozila od 13,3 metra to je i više nego dovoljno da svako putovanje, bez obzira na daljinu, prođe u odličnom komforu.

A za dugo putovanje pobrinut će se rezervoar kapaciteta 520 litara, uz AdBlue rezervoara kapaciteta 39 litara. Zahvaljujući dodatnim prtljažnicima iznad osovina, vozilo ima visinu od oko 3,88 metara i povećan prtljažni prostor od 11,4 m³ i mjesta za lične stvari sigurno neće nedostajati, tim više i zbog manjeg kapaciteta sjedišta.

Troosovinsko vozilo, koje ima sve trenutno dostupne sigurnosne sisteme i lista opreme je zaista iompresivna. Nju čine disk kočnice na svim osovinama, ESP, EBS, EBS, Brake Assist (BAS), ASR, retarder, automatska bus-stop kočnica koja spriječava kotrljanje vozila unazad kada se zaustavi, parking kočnica, HOLD funkcija za brdovite terene, Adaptive Cruise Control (ART), Predictive Powertrain Control (PPC), Lane Assist (SPA), Active Brake Assist 5 (ABA 5), Front Collision Guard (FCG) i ESP. Također, vozilo je opremljeno i panoramskim Top Sky krovom, kuhinjom te toaletom. Za ugodnu temperaturu u vozilu će se pobrinuti EvoCool TopAir klimatizacijski sistem za putnički prostor. Zanimljivo je da vozila ima ugrađen dodatni rezervoar za kišnicu, koja se kasnije može iskoristiti za njegu i čišćenje vozila.

Ovom uspješnom kompanijom iz švicarskog kantona Basel-Land od 2021. godine upravlja Reto Herzig, za kojeg Setra 516 HDH odražava koncept kvaliteta kompanije: “Svestrani Setra premium autobus u potpunosti ispunjava visoke standarde naših putnika. Jedinstvena sveobuhvatna vidljivost, velikodušan unutrašnji prostor za glavu i harmonično usklađen dizajn interijera predstavljaju udobnost i zadovoljstvo u vožnji par excellence.” Sa novom Setrom 516 HDH, kompanija, koja je osnovana 1955. godine, ima u upotrebi šest vozila premium marke iz Ulma.