Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Za kraj godine još jedna Setra petica za Usora turs!

EKSKLUZIVNO: Za kraj godine još jedna Setra petica za Usora turs!

643
0
PODIJELI

Decembar je mjesec darivanja, a ekipa Usora turs je to iskoristila na najbolji mogući način pa su sebi poklonili još jednu Setru peticu! Prva je stigla ljetos, zajedno u paketu sa Mercedes Tourinom, a nakon prve uslijedila je i druga.

Izbor je ponovo pao na isti model – Setra 516 HD/2, što znači da se radi o dvoosovinskoj izvedbi dužine oko 13 metara. Godina proizvodnje vozila je 2015., a snagu mu daje domaći Mercedesov motor OM 470 LA 6-1 snage 428 konjskih snaga. Radi se o šest-cilindričnom motoru zapremine 10.677 ccm i koji naravno ispunjava Euro 6 norme ispušnih gasova. Spomenuli smo da se radi o 13-metarskom vozilu, da budemo tačniji, dužina je 13.115 mm. Širina vozila je 2.550 mm, a visina 3.770 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 6.910 mm.

Ekonomičnu i udobnu vožnju osigurat će već spomenuti mjenjač u kombinaciji sa Powershift automatskim mjenjačem koji ima osam brzina. Vozilo poštuje i EU norme sa brzinama tako da je maksimalna dozvoljena brzina 100 km/h. Vozilo ima pneumatike u dimenziji 295/80 R22.5 te originalni set ratkapa i naravno dvoja vrata za putnike. Setra je sinonim za udobnu i ekonomičnu vožnju, kao i za sigurnu vožnju. Sigurnosna oprema, pored standardnih sistema, uključuje video nadzor (jedna video kamera za vožnju unazad i jedna iznad drugih vrata), sistem za održavanje razmaka između vozila i vozila ispred, sistem za automatsko (hitno) kočenje i sistem za zadržavanje vozne trake.

Od dodatne opreme se svakako može istaći još i automatski senzor za brisače, automatski senzor svjetala, rezervoar kapaciteta 480 litara dizela te rezervoar za AdBlue tečnost. Što se tiče radnog prostora vozača, on je urađen sa stilom, a glavno obilježje multifunkcionalni volan sa legendarnim slovom K, koje je oznaka za osnivača Kassbohrera. Vozačima će pored gore sigurnosnih sistema na raspolaganju biti tempomat i retarder te fabrička navigacija. Za dodatni odmor moći će poslužiti i prostor za odmor vozačke posade koji se nalazi iza drugih vrata nasuprot toaleta. Interesantno je da je vozilo u bijeloj boji, ali su nam iz kompanije rekli da tokom januara će i ona postati standardni dio “zlatne flote”.

Unutrašnjost krasni imitacija drvenog poda, a zbog povećane dućine, povećan je i broj sjedišta. Tako ukupan kapacitet nove Usorine kraljice iznosi 53+2+1. Sjedišta su iz kolekcije Setra Voyage Plus koja donose podebljano platno uz dodatke kože. Sjedišta su urađena u kombinaciji sive, bijele i nebesko plave boje koju prati i galerija za prtljag te toalet u odgovarajućoj boji. Naravno, Sjedišta imaju opciju obaranja naslonjača, podesive naslone za ruke i noge, mrežice za lične stvari i preklopni stolić. Putnici će zahvaljujući utičnicama na svakom sjedištu imati i dodatnu zabacu tokom putovanja, a naravno tu su i Bosch audio/video sistem sa mp3 i dvd playerom, dva mikrofona i dva LCD monitora.

Ciklus obnove voznog parka za ovu godinu je završen uz pridošlice kratkog Neoplan Eurolinera, Mercedes Tourina i već spomenute dvije Setre 516 HD, uz nekoliko odlazaka iz firme. Iz kompanije Usora turs za naš portal su rekli: “Za ovu godinu smo gotovi s prinovama. U idućoj godini imamo želju i plan da kupimo dvospratnu Setru 431 DT Euro 5 ili Euro 6 i jednog troosovinca. Sada smo se fokusirali na Božićne i Novogodišnje praznike, da putnike dočekamo sa punim paketom opreme, jer želimo da im pružimo maksimalni luksuz tokom putovanja. Za ovu godinu možemo slobodno reći, da nam je bila i više nego uspješna. Isto tako smo prezadovoljni kapacitetom posla koji je bio u 2022. godini. Sretne praznike želi Vam Usora Turs te posebno Nikola Nino Zovko, Pejo Zovko te Jozo Augustinović.”

Ekipa portala BHBus.ba kompaniji Usora turs želi puno sreće i uspješno pređenih kilometara te prevezenih putnika sa novim vozilom!