Naslovnica Novosti Ebusco potpisao prvu narudžbu za Ebusco 3.0 dužine 13,5 metara

Ebusco potpisao prvu narudžbu za Ebusco 3.0 dužine 13,5 metara

331
0
PODIJELI

Krajem novembra Ebusco je potpisao ugovor sa holandskim operaterom javnog prevoza EBS za 31 autobus Ebusco 3.0 od 13,5 metara. Isporuka ovih autobusa planirana je za kraj 2023. godine. Sa EBS-om, Ebusco pozdravlja i novog kupca u Holandiji, dodatno jačajući svoju poziciju u jednoj od vodećih zemalja za transport bez emisija.

Ebusco 3.0 dužine 13.5 metara je novi dodatak liniji inovativnog, laganog Ebusca 3.0 i dostiže maksimalnu dužinu za dvoosovinska vozila. Autobusi kojima će EBS upravljati uključuju niz drugih zanimljivih detalja kao što je uvođenje potpuno električnog sistema grijanja. Tipičan Ebusco 3.0 sa laganim dizajnom omogućava da se EBS-u ponudi veliki kapacitet putnika bez ugrožavanja dometa sa jednim punjenjem. Autobus je opremljen optimalnom kombinacijom od 49 sjedišta za regionalni prevoz i dodatnih stajaćih mjesta za gradski prevoz.

EBS je ambiciozni holandski operater javnog prevoza i trenutno je aktivan u tri regije: Waterland, Voorne-Putten & Rozenburg i Haaglanden Streek. Kompanija u ovom trenutku ima oko 1.000 zaposlenih i u roku od jedne godine će porasti na više od 2.000 zaposlenih kao rezultat osvojenih ugovora u regijama IJssel-Vecht i Zaanstreek-Waterland. EBS će do kraja 2023. godine upravljati sa više od 500 električnih autobusa. Narudžba autobusa Ebusco 3.0 doprinosi daljem rastu električne flote, omogućavajući EBS-u da obezbjedi javni prevoz na najodrživiji način.

Wilko Mol, izvršni direktor EBS-a prokomentarisao je: “Veoma nam je drago što smo dodali autobuse Ebusco 3.0 u našu flotu. Ovo je naša prva narudžba u Ebuscu i vjerujemo da će Ebusco ispuniti sva naša očekivanja.” Steven van der Burg, direktor prodaje Ebusca, izjavio je: “Sretni smo i počastvovani dobrodošlicom EBS-a kao novog kupca. Zajedno možemo ispuniti naš zajednički cilj da javni prevoz u Holandiji učinimo još održivijim. Radujemo se zajedničkom radu sa EBS-om u narednim godinama i radujemo se što ćemo vidjeti sve veći broj Ebusca 3.0 na holandskim cestama.”