Naslovnica Novosti Anadolu Isuzu zabilježio rekordan izvoz autobusa u Njemačku

Anadolu Isuzu zabilježio rekordan izvoz autobusa u Njemačku

324
0
PODIJELI

Turski proizvođač vozila Anadolu Isuzu postigao je rekordan izvozni rezultat od ukupno 151 autobusa u jednoj godini u Njemačku, pozicioniranu kao treće svjetsko i najveće tržište autobusa u Evropi. Kao jedna od zemalja s najrigoroznijim standardima u oblasti javnog prevoza, izvoz autobusa u Njemačku također potvrđuje nivo koji je Anadolu Isuzu dostigao u kvalitetu proizvodnje.

Autobusi, koji su svi proizvedeni u savremenim pogonima Anadolu Isuzu sa pametnom fabričkom infrastrukturnom metodom “Tailor-made Manufacturing” i isporučeni prema utvrđenim terminima, koristit će se u uslugama javnog prijevoza u različitim gradovima Njemačke. Na ovaj način dodana je još jedna uspješna priča u izvoznom portfoliju ovog turskog brenda. Flota od 151 vozila koje je isporučeno u Njemačku sastoji se od autobusa Isuzu Citiport i NovoCiti Life koji su isporučeni u verzijama od 8 do 18 metara.

Autobusi koje je proizveo Anadolu Isuzu imaju veliki broj domaćih turskih komponenti, a i isporučeni su transportnim operaterima koje nude usluge javnog prevoza u različitim gradovima. Anadolu Isuzu je postao je prvi turski proizvođač koji je izvozio autobuse iz Turske u Njemačku u tako velikom obimu. Vozačka kabina vozila, proizvedena u 100% usklađenosti sa rigoroznim njemačkim standardima javnog prevoza, a također je dizajnirana s najvišim nivoom ergonomije i prioriteta udobnosti u skladu sa zahtjevima njemačkog udruženja vozača VDV.

Preferirani zbog niskih troškova održavanja i troškova rada Isuzu Citiport od 12 i 18 metara se ističu kao racionalna opcija u javnom prevozu. Ovi autobusi imaju snažan i ekološki prihvatljiv motor, nisku podnu platformu, široku i prostranu unutrašnjost, sistem nagiba šasije i rampu za invalidska kolica koja povećava dostupnost i pruža nesmetano putovanje za sve putnike. Citiport svojim korisnicima koji posluju u oblasti javnog prevoza nudi prednosti kao što su niska potrošnja goriva, veliki kapacitet putnika i dugi periodi održavanja.

Novociti Life također uspješno odgovara zahtjevima modernih gradova uz vrhunsku tehnologiju motora, visoku energetsku efikasnost i nisku potrošnju goriva. Ciljajući gradove sa uskim ulicama konceptom malih autobusa umesto velikih i srednjih autobusa u saobraćaju, serija Novociti Life takođe podržava veće učešće osoba sa invaliditetom i starijih osoba u društvenom životu svojom niskopodnom strukturom.