Naslovnica Novosti Anadolu Isuzu dobio novi tender u Gruziji

Anadolu Isuzu dobio novi tender u Gruziji

328
0
PODIJELI

Anadolu Isuzu je svojim uspjesima na gruzijskom tržištu, gdje je oborio izvozne rekorde, dodao novi. Pobjedom na tenderu koji je raspisala Općina Batumi, Anadolu Isuzu će po potpisanom ugovoru obezbijediti 65 autobusa Isuzu Citibus.

U svojoj izjavi na ovu temu, generalni direktor Anadolu Isuzu Tuğrul Arıkan rekao je: “Kao Anadolu Isuzu, nastavljamo naš rast u inostranstvu čvrstim koracima, dok istovremeno jačamo naše prisustvo na postojećim tržištima. Naša vozila, proizvedena sa našom inovativnom perspektivom i modelom “proizvodnje po mjeri”, i dalje su cjenjena u opštinama u inostranstvu, prije svega u evropskim gradovima. Ponosni smo što smo dodali 65 Isuzu Citibusa našim vozilima koja služe na tržištu Gruzije, gdje smo isporučili 224 vozila samo tokom prošle godine i oborili rekord izvozom od ukupno 500 autobusa srednje veličine do sada.” Autobusi i midibusi koje Anadolu Isuzu proizvodi i isporučuje gruzijskom tržištu služe u oblastima škola, radnika i turizma, kao i javnog prevoza.

Isuzu Citibus nudi najveći kapacitet putnika u svojoj klasi. Radi se o vozilu dužine 9,5 metara, a cijenjen je i zbog ostalih karakteristika bez premca u svom segmentu. Isuzu Citibus je dizajniran za potrebe metropola sa uskim ulicama i opštinama koje opslužuju brojne tranzitne linije, uključujući i gradove sa manjim brojem stanovnika. Isuzu Citibus se ističe kao idealno transportno rješenje za moderne gradove sa svojim niskim investicionim i operativnim troškovima, superiornom manevrisanjem i velikim kapacitetom putnika, u poređenju sa autobusima za javni prevoz većih dimenzija. Zahvaljujući niskim investicionim i operativnim troškovima koje nudi Citibus, prevoznici imaju priliku da upravljaju svojim linijama javnog prevoza na najefikasniji i najekonomičniji mogući način.

Sa motorom visokih performansi od 205 KS, automatskim mjenjačem i usklađenim sa Euro 6 standardima emisije, Citibus povećava pristupačnost vozila svojom velikom unutrašnjom zapreminom, rampom za invalidska kolica koja pruža olakšan pristup osobama s invaliditetom i omogućava nesmetano putovanje za sve putnike. EBS, ABS, ASR, integrisani retarder, hillholder, nezavisno vazdušno oslanjanje i integrisani CCTV sistem nude vrhunsku sigurnost za vozača i putnike u gustom gradskom saobraćaju.