Naslovnica Novosti Dodatni Ebusco električni autobusi stižu u Rouen

Dodatni Ebusco električni autobusi stižu u Rouen

295
0
PODIJELI

Krajem novembra holandski proizvođač električnih autobusa i sistema za punjenje Ebusco dobio je potvrdu da je opcija od 76 Ebusco 3.0 18-metarskih autobusa za Métropole Rouen Normandie pretvorena u fiksnu narudžbu. Od 76 autobusa, 28 će biti isporučeno do kraja ove godine, a preostalih 48 autobusa će biti isporučeno tokom 2024. i 2025. godine.

Métropole Rouen Normandie (grad Rouen šire područje) je, kao PTA (Uprava za javni transport), odgovorna za kupovinu autobusa. Prvobitni ugovor potpisan u februaru 2022. godine i sadržavao je tri opcije. Métropole Rouen Normandie je odlučio da iskoristi ove tri opcije istovremeno i da kupi svih 76 autobusa Ebusco 3.0 tokom narednih godina, izražavajući svoje visoko poverenje u Ebusco.

Métropole Rouen Normandie će koristiti ove autobuse za autobuski brzi prevoz (BRT – Bus Rapid Transit). Velika baterija, u kombinaciji s laganim dizajnom, osigurava nisku potrošnju energije i stoga izuzetno dug domet koji je potreban za uspješan BRT transport. Dugačak domet u kombinaciji sa superiornom voznom sposobnošću zbog baterija koje su integrisane u pod, navele su Rouen da odabere Ebusco.

Peter Bijvelds, izvršni direktor Ebusca, prokomentarisao je: “Oduševljeni smo povjerenjem Rouena da ovu opciju pretvorimo u čvrstu konačnu narudžbu. Nastavit ćemo put započet donošenjem naših inovacija u regiju i cijelu Francusku kao najveće tržište autobusa u Evropi. Ebusco i Metropole Rouen Normandie nastavljaju udruživati snage kako bi demonstrirali prednosti potpuno električne transportne mreže u Francuskoj.”

Jean-Francois Chiron, izvršni direktor kompanije Ebusco zaduženog za prodaju u Francuskoj, izjavio je: “Ponosni smo što pratimo normansku metropolu Rouen u njenoj strategiji masovne dekarbonizacije javnog prevoza. Ovo povjerenje nam je velika čast i obavezuje nas na izvrsnost i kvalitet. Gradimo dugoročno partnerstvo sa Metropole Rouen Normandie sa snažnim i trajnim teritorijalnim sidrištem. Na ličnom nivou, zaista je veliko zadovoljstvo raditi sa svim zainteresovanim stranama koje su toliko posvećene ovom projektu.”