Naslovnica Novosti Otokar isporučio 30 autobusa u Gruziju

Otokar isporučio 30 autobusa u Gruziju

307
0
PODIJELI

Otokar nastavlja da raste na inostranim tržištima sa vlastitim dizajniranim i proizvedenim autobusima. Pružajući vrhunski komfor i sigurnost u javnom prevozu za milione putnika u više od 50 zemalja, Otokar je nedavno isporučio 30 autobusa u Gruziju. Vozila su isporučena ubrzo nakon što potpisan ugovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Gruzije. Otkako je 2020. godine dodao Gruziju na svoja izvozna tržišta, Otokar je uspio isporučiti više od 200 autobusa za samo dvije godine u tu zemlju.

Otokar, kompanija u Koç Grupi, je 2020. godine potpisao izvozni ugovor za 175 autobusa kao dio pokrenutih napora transformacije javnog prevoza i kako bi se zadovoljile rastuće potrebe javnog prevoza u Gruziji. Autobusi Otokar Kent i Navigo, koje trenutno koristi šest opština u Gruziji, i dalje dobijaju pohvale od korisnika. Novih 30 autobusa modela Vectio, isporučenih u sklopu najnovijeg ugovora, prevoziće osoblje Ministarstva unutrašnjih poslova Gruzije.

Mahir Özşeker, direktor prodaje u Otokaru, istakao je uspjeh u izvozu autobusa: “Ekološka, udobna i sigurna vozila koja razvijamo kako bismo zadovoljili potrebe i očekivanja korisnika, preferiraju se u mnogim zemljama. Donijeli smo dašak svježeg zraka u javni prevoz u Gruziji autobusima koje smo isporučili pretprošle godine. Ova vozila trenutno služe u voznim parkovima šest opština. Veliko nam je zadovoljstvo što dodatno razvijamo naš park vozila u zemlji sa 30 autobusa koje smo isporučili nakon pobjede na tenderu koji je raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Gruzije. Nastavljamo da budemo preferirani dobavljač sa vozilima koja se ističu svojom izdržljivošću i otpornošću pod teškim putnim i klimatskim uslovima i našim uspjehom u postprodajnim uslugama. Cilj nam je povećati izvoz u region.”

Autobus srednje veličine Vectio od devet metara koji Otokar proizvodi prema očekivanjima korisnika izdvaja se svojim modernim unutrašnjim i vanjskim izgledom, snažnim motorom, upravljivošću na cesti, vrhunskim performansama i niskim troškovima rada. Sa velikim i širokim prozorima, prostranim enterijerom i klimatizacijom koja se nudi kao standard, autobusi pružaju udobnu i prijatnu vožnju za putnike. Pored disk kočnica na obje osovine, autobusi također imaju sisteme usklađene sa evropskim bezbjednosnim normama i obezbeđuju maksimalnu bezbjednost sa ABS, ASR i retarder.