Naslovnica Novosti Hyundai kancelarija na točkovima

Hyundai kancelarija na točkovima

327
0
PODIJELI

Hyundai Motor Company je predstavio serijski Universe Mobile Office, verziju svog luksuznog autobusa Universe za Koreju, koji će radnim timovima omogućiti da ostanu produktivni i dok su u pokretu i na udaljenim lokacijama.

Dok je izvana gotovo identičan serijskom autobusu za prevoz putnika u Koreji, iznutra ovaj Hyundai nudi jedan potpuno drugačiji pristup kancelarijskom poslu koji se inače doživljava kao statičan. Tako uz Universe Mobile Office posao pred monitorom može biti i više nego dinamičan. Unutrašnjost autobusa koristi sklad krivih i ravnih linija za stvaranje kancelarijskog ambijenta, s tri odvojena prostora za sjedenje, a sve zajedno s vrhunskim, ali praktičnim elementima dizajna kao što su poluautomatska sjenila i svijetli laminirani podovi.

Optimizirani tlocrt vozila olakšava individualni rad ili grupnu saradnju, radi maksimiziranja radne učinkovitosti. Tako prostor za grupni rad u prednjem dijelu maksimizira učinkovitost i interakciju sa sistemom za video konferencije, sklopivim konferencijskim stolom, kaučem za sjedenje i spremištima izrađenima po mjeri. Pozadi se nalaze VR stanica, projektor platno te frižider.

Pojedinačni radni prostori u sredini su opremljeni vrhunskim nagibnim sjedištima, stolovima, podlogama za bežično punjenje mobilnih uređaja, individualnim sistemima za zabavu i prostorima za odlaganje, kako bi se stvorilo ugodno okruženje za rad i opuštanje tokom lokalne vožnje ili pak putovanja. Sve zajedno će radnim timovima omogućiti da ostanu produktivni kao da su u svojoj kancelariji, ali dok su u pokretu i na udaljenim lokacijama.

Ovaj atraktivni autobus će biti dostupan u tri opcije, uključujući standardne s 10 sjedišta, 13 (12+1) sjedišta s prostorom za timski rad, ili 13 (12+1) sjedišta s proširenim kancelarijskim prostorom, kao i s 13 sjedala (11+1+1) s odvojenim konfiguracijama. Hyundai Universe Mobile Office je u formi koncepta predstavljen na Seoul Mobility Showu 2021. godine, a sada je već dostupan zainteresiranim kupcima u Koreji. A hoćemo li ga vidjeti u Europi? Teško.

izvor:transportmagazin.hr