Site icon BHBus.ba

Hyundai kancelarija na točkovima

Hyundai Motor Company je predstavio serijski Universe Mobile Office, verziju svog luksuznog autobusa Universe za Koreju, koji će radnim timovima omogućiti da ostanu produktivni i dok su u pokretu i na udaljenim lokacijama.

Dok je izvana gotovo identičan serijskom autobusu za prevoz putnika u Koreji, iznutra ovaj Hyundai nudi jedan potpuno drugačiji pristup kancelarijskom poslu koji se inače doživljava kao statičan. Tako uz Universe Mobile Office posao pred monitorom može biti i više nego dinamičan. Unutrašnjost autobusa koristi sklad krivih i ravnih linija za stvaranje kancelarijskog ambijenta, s tri odvojena prostora za sjedenje, a sve zajedno s vrhunskim, ali praktičnim elementima dizajna kao što su poluautomatska sjenila i svijetli laminirani podovi.

Optimizirani tlocrt vozila olakšava individualni rad ili grupnu saradnju, radi maksimiziranja radne učinkovitosti. Tako prostor za grupni rad u prednjem dijelu maksimizira učinkovitost i interakciju sa sistemom za video konferencije, sklopivim konferencijskim stolom, kaučem za sjedenje i spremištima izrađenima po mjeri. Pozadi se nalaze VR stanica, projektor platno te frižider.

Pojedinačni radni prostori u sredini su opremljeni vrhunskim nagibnim sjedištima, stolovima, podlogama za bežično punjenje mobilnih uređaja, individualnim sistemima za zabavu i prostorima za odlaganje, kako bi se stvorilo ugodno okruženje za rad i opuštanje tokom lokalne vožnje ili pak putovanja. Sve zajedno će radnim timovima omogućiti da ostanu produktivni kao da su u svojoj kancelariji, ali dok su u pokretu i na udaljenim lokacijama.

Ovaj atraktivni autobus će biti dostupan u tri opcije, uključujući standardne s 10 sjedišta, 13 (12+1) sjedišta s prostorom za timski rad, ili 13 (12+1) sjedišta s proširenim kancelarijskim prostorom, kao i s 13 sjedala (11+1+1) s odvojenim konfiguracijama. Hyundai Universe Mobile Office je u formi koncepta predstavljen na Seoul Mobility Showu 2021. godine, a sada je već dostupan zainteresiranim kupcima u Koreji. A hoćemo li ga vidjeti u Europi? Teško.

izvor:transportmagazin.hr

Exit mobile version