Naslovnica Novosti Njemački NIAG kupuje 12 Ebusco električnih autobusa

Njemački NIAG kupuje 12 Ebusco električnih autobusa

271
0
PODIJELI

Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG (NIAG) i Ebusco potpisali su ugovor za isporuku 12 Ebusco 3.0 električnih autobusa od 12 metara. Isporuka ovih autobusa planirana je za kraj 2023. godine. Novih 12 autobusa Ebusco 3.0 koristiće javni prevoznik NIAG, koji je kao Transdev dio RETHMANN grupe. NIAG će ove autobuse rasporediti u okrugu Wesel i Kleve. Za ovu narudžbu, Ebusco se natjecao s drugim preferiranim dobavljačima na takozvanom mini tenderu.

NIAG je moderan, multimodalni pružatelj usluga transporta i mobilnosti sa oko 800 zaposlenih. NIAG stvara veze za regiju u dvije ključne poslovne oblasti: lokalni javni prevoz i logistika. Sa svojom mrežom autobuskih linija od više od 2.200 kilometara i 36,5 miliona putnika godišnje, NIAG je najveći pružalac javnog autobuskog prevoza u regionu Donje Rajne.

Hendrik Vonnegut, član odbora u NIAG-um je komentarisao: “Drago nam je što smo naručili prvih 12 električnih autobusa za NIAG od Ebusca. Ova početna narudžba je prvi važan korak ka elektrifikaciji cjelokupnog autobuskog voznog parka.”

Peter Bijvelds, izvršni direktor Ebusca, je izjavio: “Oduševljeni smo ovom saradnjom sa NIAG/Transdev, jer dijelimo posvećenost pokretanju tranzicije na javni prijevoz bez emisija, u kojem je Transdev lider u industriji. Pošto smo već isporučili više od 170 autobusa Transdevu, ova narudžba je jasno priznanje za Ebusco i radujemo se daljem širenju našeg uspješnog partnerstva sa Transdev-om i NIAG-om.”