Naslovnica Novosti Moventis Sarfa u svoju flotu dodala Isuzu NovoCiti Life

Moventis Sarfa u svoju flotu dodala Isuzu NovoCiti Life

332
0
PODIJELI

Moventis Sarfa, vodeća kompanija za mobilnost na teritoriji Girone, predstavila je, zajedno sa opštinama Palamós, Calonge i Sant Antoni, novi, moderniji i efikasniji autobus koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta usluge međugradskog prevoza između opština.

Riječ je o novom niskopodnom vozilu Isuzu NovoCiti Life, kapaciteta 60 putnika, od čega je 21 sjedećih mjesta. Vozilo ima i prostor za invalidska kolica i sjedišta rezervisana za osobe sa invaliditetom (PRM). Osim toga, vozilo ima niži dizajn od sadašnjih autobusa prilagođenih osobama sa smanjenom pokretljivošću. Autobus ima dvokrilna vrata kako bi se olakšao pristup i izlazak putnika, zajedno sa svim potrebnim mjerama za osiguranje udobnosti i sigurnosti putnika. Vozilo pokreće Euro 6 motor snage 186 KS i Allison automatski mjenjač, ​​što omogućava manju potrošnju goriva i, posljedično, smanjenje emisije CO2. Zahvaljujući tome, Sarfa i opštine Palamós, Calonge i Sant Antoni će ponuditi bolju i efikasniju uslugu svim stanovnicima i korisnicima njihovih usluga.

Novo vozilo predstavljeno je krajem decembra 2022. godine na Paseo de Maru u Palamósu, a prisustvovao mu je i gradonačelnik Palamósa, Lluís Puig; savjetnik za mobilnost Palamósa, Alfons Bartolomé; gradonačelnik Calongea i Sant Antonija, Jordi Soler; savjetnik za mobilnost Calongea i San Antonija, Albert Ros; i Enric Gimeno, menadžer Moventis Sarfa.

Enric Gimeno, menadžer Moventis Sarfa je tom prilikom izjavio: “Ovaj novi autobus ima veći kapacitet u odnosu na trenutna vozila, što će omogućiti stanovnicima ovim opština da više koriste javnu uslugu, čak i u onim danima kada će možda biti veća potražnja od korisnika”.  Albert Ros, savjetnik za mobilnost Calongea i Sant Antonija, je komentarisao da je ovo inicijativa koja će poboljšati uslugu između opština. Alfons Bartolomé, savjetnik za mobilnost Palamósa, je na zvaničnoj primopredaji rekao: “Zajednički rad koji obavljaju ove opštine kako bi se nastavila poboljšati mobilnost, uz obaveze kao što je ovaj novi međugradski autobus, je odličan. Novi autobus će bolje povezati gradske opštine, a poseban je značaj i olakšan pristup bolnici Palamós”.

Moventia Grupa je 2021. godine proslavila sto godina postojanja Sarfe, kompanije koja se, osim što je lider na teritoriji, smatra i jednom od najamblematičnijih i najdugovječnijih u čitavoj Kataloniji u oblasti mobilnosti i transporta. Trenutno, Sarfa upravlja cestovnim prevozom putnika do Costa Brava-Girona, kroz gradske usluge u Palamósu, Calongeu, Castell d'Aro, Playa de Aro, S'Agaró, Santa Cristini, Sant Feliu, Figueresu, Rosesu i Cadaquesu. Ovome se dodaje redovna linija koja povezuje Costa Bravu sa gradom Barselonom, aerodromima El Prat i Girona-Costa Brava. Uporedo s tim, kompanija također obavlja i turističke prevoze širom Evrope.