Naslovnica Novosti Vertas preuzeo sedam novih Plaxton autobusa

Vertas preuzeo sedam novih Plaxton autobusa

376
0
PODIJELI

Alexander Dennis, član NFI Group Inc., jednog od vodećih svjetskih proizvođača autobusa, u decembru je isporučio sedam Plaxton autobusa kompaniji Vertas iz Suffolka, specijalisti za pružanje usluga u javnom sektoru. Šest novih Plaxton Leopard i jedan novi Plaxton Panther autobusi postali su dio flote koju Vertas koristi svaki dan za prevoz kako redovnih putnika, tako i učenika s posebnim potrebama i invaliditetom u ime Vijeća okruga Suffolk.

Svi novi autobusi dugi su 12,8 metara, izgrađeni su na šasiji Volvo B8R i ispunjavaju propise o pristupačnosti PSV (PSVAR) s prikazima odredišta i bočno postavljenim liftovima za invalidska kolica. Dok Plaxton Panther ima do 61 sjedišta u rasporedu 2+2, šest Plaxton Leopard autobusa imaju raspored 3+2 sa do 72 sjedišta.

Sam Makalandawa, operativni menadžer u Vertasu, je kazao: “U Vertasu smo ponosni što djelujemo sa održivošću, dosljednošću, integritetom, partnerstvom i agilnošću – a naš odnos s Alexander Dennisom savršeno se uklapa u naš etos, dajući nam pouzdanog partnera koji odgovara na naše zahtjeve. Ponosimo se time što obezbjeđujemo preko pola miliona sjedećih mjesta po akademskoj godini prevozeći najdragocjeniju stvar na svijetu – djecu – gdje održavamo nultu toleranciju na ugrožavanje sigurnosti. Ovi novi autobusi bili su odličan dodatak našoj floti, dodatno poboljšavajući naše standarde.”

Alexander Dennis Regionalni menadžer prodaje, Martin Dunleavy je dodao: “Učenici u Suffolku sada uživaju u boljem školskom prevozu nego ikad zahvaljujući Vertasovom značajnom ulaganju u sedam novih autobusa. Svi oni su izgrađeni u Britaniji, osiguravajući da se novac reinvestira u naše zajednice u korist budućih generacija.”