Naslovnica Novosti VDL Bus & Coach dobio najveću pojedinačnu narudžbu za električne autobuse

VDL Bus & Coach dobio najveću pojedinačnu narudžbu za električne autobuse

282
0
PODIJELI

Holandski operater javnog prevoza EBS će pokrenuti novoformiranu koncesiju Zaanstreek-Waterland u decembru 2023. godine sa čak 193 VDL Citee Electric nove generacije. Isporuke vozila, koja su u potpunosti bazirana na električnom pogonu, krenut će od septembra. Za VDL Bus & Coach ovo je najveća pojedinačna narudžba koju je ikad dobio za električna vozila.

VDL Bus & Coach će isporučiti 60 VDL Citea nove generacije tipa LE-122 i 133 VDL Citea tipa LE-135. VDL Citee LE-135 dolaze u R-Net i M-Net verziji. Vozila će biti opremljena baterijama kapaciteta 490 kWh (LE-122) i 552 kWh (LE-135). “Neizmjerno smo ponosni što ćemo moći upravljati javnim prevozom u Zaanstreek-Waterlandu sljedećih 15 godina. Odlučivanje za električne autobuse je logičan izbor za nas. Ovom narudžbom naša flota električnih autobusa će porasti na više od 500. Imamo veliko povjerenje u saradnju sa VDL-om za ovu koncesiju Zaanstreek-Waterland”, rekao je Wilko Mol, izvršni direktor EBS-a.

Prema klijentu Transport Region Amsterdam, EBS ulazi u ambicioznu i fleksibilnu koncesiju. EBS će početi s visokom ponudom transporta i brzo će odgovoriti na promjenjive okolnosti kao što je rastući broj putnika. EBS je također veoma posvećen tehnološkim inovacijama, kao što je plaćanje drugim sredstvima osim čip kartice za javni prevoz i planiranje putovanja od vrata do vrata. Osim toga, čak i više nego u sadašnjoj koncesiji, EBS će se fokusirati na inkluzivnost, tako da sve različite ciljne grupe mogu optimalno koristiti javni prevoz.

“Jako smo ponosni što je VDL Bus & Coach u mogućnosti opskrbiti cijelu novu flotu za ovu novoformiranu koncesiju,” rekao je Rolf-Jan Zweep, koji je preuzeo ulogu izvršnog direktora u VDL Bus & Coach od Paula van Vuurena 1. januara 2023. godine. “EBS i VDL su poznanici, jer smo ranije mogli da obezbedimo EBS-u 10 električnih zglobnih vozila za koncesiju Waterland i 23 električna niskoulazna vozila za upotrebu u Haagladenu. Novoisporučeni autobusi će također prelaziti dosta kilometara godišnje. Nova generacija VDL Citee je idealna za to svojom efikasnom potrošnjom energije i optimalnim voznim karakteristikama. Vozila će biti opremljena u luksuznom stilu, tako da će putnici doživjeti vožnju kao veoma prijatan način da stignu do odredišta.”

Tokom protekle decenije, VDL Bus & Coach je postao jedan od vodećih igrača u Evropi u oblasti e-mobilnosti. Od predstavljanja prve Citee SLF-120 Electric u Ženevi, tokom izložbe UITP Mobility & City Transport 2013. godine, VDL Bus & Coach se snažno fokusirao na električnu mobilnost. Na osnovu VDL vizije, razvijen je koncept autobusa koji je u potpunosti baziran na električnom pogonu i koji je spreman za budućnost, sa nultom emisijom.

Baterije u podu, jednodijelni kompozitni bočni zidovi, pametno upravljanje energijom, sofisticirani sistem kontrole klime i ergonomsko okruženje za vozača. Sa ovih pet glavnih inovacija, VDL Bus & Coach je predstavio novu generaciju VDL Citea asortimana, koji se sastoji od četiri poboljšane varijante dužine i pet tipova.

Nova generacija VDL Citea već je prodata u nekoliko zemalja i koristi se u nekoliko gradova i područja, uključujući Holandiju (Ajndhoven i Amsterdam), Finsku (Kotka i Lahti), Belgiju (cijela Flandrija), Njemačku (Oberhausen i Braunschweig). ) i Francusku (Bordo).