Naslovnica Novosti 20 električnih Ebusco 2.2 autobusa za KVS GmbH Saarlouis

20 električnih Ebusco 2.2 autobusa za KVS GmbH Saarlouis

211
0
PODIJELI

Sredinom februara holanski proizvođač električnih autobusa Ebusco objavio je da je potpisao ugovor sa KVS GmbH Saarlouis za ukupno 20 novih električnih autobusa. Isporuka će sačinjavati 15 Ebusco 2.2 12-metarskih i 5 Ebusco 2.2 18-metarskih autobusa. Vozila će biti isporučena početkom 2024. godine. Sa KVS-om, Ebusco je dobio još jednog novog kupca u Njemačkoj, dodatno jačajući svoju poziciju u jednoj od vodećih zemalja za transport bez emisija.

Nove autobuse Ebusco 2.2 koristit će kompanija za javni prijevoz KVS (GmbH Nahverkehrs-Unternahme) u regiji Saarland i gradu Saarlouis. Za ovu narudžbu, Ebusco se takmičio sa drugim dobavljačima električnih autobusa u Njemačkoj i pobjeda na ovom tenderu još jednom naglašava konkurentnost Ebusca 2.2 u smislu dometa i potrošnje energije.

Andreas Michel, generalni direktor KVS Saarlouis prokomentarisao je: “Nakon završenog tendera za električne autobuse za KVS Saarlouis, Ebusco je proglašen pobjednikom na prvom mjestu sa najpovoljnijom ponudom. Niskopodni autobusi Ebusco 2.2 imaju vrlo veliki domet rada i pomoći će transformirati KVS-ov vozni park korak po korak u transport bez emisija.”

Wolfgang Hackauf, direktor prodaje u Ebuscu, je nakon potpisa ugovora izjavio: “Veoma smo ponosni što smo pobjedili na ovom tenderu i što je Ebusco dobio novog klijenta u Njemačkoj. Radujemo se saradnji sa KVS Saarlouis, jer zajedno možemo ispuniti naš zajednički cilj da javni prevoz učinimo održivijim.”