Naslovnica Novosti Apple Travel kupio Plaxton Leopard sa 72 sjedišta

Apple Travel kupio Plaxton Leopard sa 72 sjedišta

332
0
PODIJELI

Alexander Dennis je sredinom januara isporučio Plaxton Leopard autobus visokog kapaciteta kompaniji Apple Travel iz Maidenheada, okrug Berkshire. Zanimljivo je da je novi autobus za Apple Travel opremljen sa 72 sjedišta u rasporedu 3+2, pa novi Plaxton Leopard nudi dosta kapaciteta za školski prevoz i iznajmljivanje.

Putnici se mogu brzo ukrcati čak i na skučenim lokacijama zahvaljujući prednjim vratima ovog tipa koja se otvaraju prema unutra, dok su korisnici invalidskih kolica smješteni sa bočnim liftom koji ispunjava PSV propise o pristupačnosti. Dokazujući svestranost Plaxton Leoparda, novo vozilo je peto te vrste u floti ovog prevoznika, koja ima ukupno 18 vozila u svojoj bazi u Maidenheadu.

Chris Pusey, menadžer transporta u Apple Travelu, poželio je dobrodošlicu novom autobusu: “Klijentima naše škole pružamo siguran i moderan vozni park i ponosimo se redovnim ulaganjima. Plaxton Leopard nam nudi najbolji izbor za vozilo velikog kapaciteta, koje je pristupačno i pouzdano za vožnju te koje dobro drži svoju vrijednost.”

Mark Taylor, regionalni menadžer prodaje u kompaniji Alexander Dennis, dodao je: “Kada su u pitanju svestrani autobusi visokog kapaciteta i velike fleksibilnosti da se prilagode različitim upotrebama u kasnijoj životnoj dobi, ne postoji ništa poput Plaxton Leoparda. Bilo je zadovoljstvo nastaviti poslovni odnos sa Chrisom i njegovom kompanijom i drago mi je što nastavljaju podržavati britansku proizvodnju autobusa s najnovijim dodatkom u njihovoj floti.”