Naslovnica Novosti Francuski UGAP i Ebusco napravili saradnju za električne autobuse

Francuski UGAP i Ebusco napravili saradnju za električne autobuse

349
0
PODIJELI

Ebusco, pionir i predvodnik u razvoju električnih autobusa i sistema za punjenje, odabran je od strane UGAP (Union des Groupements d’Achats Publics en France) za dobavljača u kategoriji “Električni autobusi”. Ebusco 3.0 12-metarski i 18-metarski će biti dostupni od marta 2023. godine UGAP-u, na ugovorni period od 24 mjeseca, s opcijama za produženo vrijeme ugovora.

Union des Groupements d’Achats Publics, UGAP, jedina je generalna agencija za javne nabavke u Francuskoj i nudi više od milion proizvoda, uključujući električna vozila. UGAP pruža javnim kupcima svoju ekspertizu u oblasti nabavke i nudi širok spektar proizvoda i usluga odabranih u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Svi javni kupci koji kontaktiraju UGAP oslobođeni su svojih obaveza oglašavanja i nadmetanja. Kupci centralne nabavne agencije stoga mogu imati neposredan pristup cjelokupnoj ponudi putem jednostavne narudžbenice.

Francuska je strateški važno tržište za Ebusco kao jedna od ključnih ciljnih zemalja koje podržavaju strategiju međunarodne ekspanzije. Francusko tržište autobusa je najveće tržište autobusa u Evropi i ima relativno nisku trenutnu stopu vozila sa nultim emisijama. Ebusco će opsluživati francusko tržište autobusima lokalno izgrađenim iz svog proizvodnog pogona u Metropole Rouen za koji se očekuje da će postati operativan do kraja ove godine.

Kako bi podržao dodatak UGAP katalogu, Ebusco će u narednoj godini dodatno pojačati svoje marketinške i prodajne aktivnosti u Francuskoj. Među planiranim aktivnostima su namjenski Ebusco 3.0 roadshow u Francuskoj i prisustvo na više izložbi. Ovi događaji će omogućiti Ebuscu da pokaže inovativni dizajn i malu težinu Ebusca 3.0 koji je dokazao da dovodi do značajno niže potrošnje energije i većeg dometa, a istovremeno nudi vrhunsku voznost i sigurnosne karakteristike.

Peter Bijvelds, izvršni direktor Ebusca, komentarisao je: “Ponosni smo i počastvovani što smo izabrani od strane UGAP-a i jasno je da je to važan strateški korak za širenje našeg posla u Francuskoj. Radujemo se što ćemo predstaviti naš inovativni Ebusco 3.0 svim francuskim opštinama koje imaju za cilj da smanje ugljični otisak u regionu kroz uvođenje javnog prevoza sa nultom emisijom.”

Jean Francois Chiron, izvršni direktor Ebusca u Francuskoj, je rekao: “Pozivanje na UGAP je zaista veliki korak naprijed za našu implementaciju u Francuskoj. Ova dodjela ugovora, koja nadopunjuje naš industrijski establišment u metropoli Rouen, konkretan je izraz Ebuscove globalne razvojne strategije u kojoj Francuska ima posebno mjesto. Sada smo glavni igrač na francuskom tržištu autobusa, podržavajući lokalne vlasti u njihovom prelasku na tranzitne usluge s nultom emisijom.”